Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Udinese

Till Serie A startsida

Fakta om Udinese

Udinese Calcio från Udine bildades 1896. Trots sin långa historia har fotbollsklubben inte lyckats bärga en enda riktigt stor titel. I ligaspelet på sistone är tredjeplatsen i Serie A 2011/12 lagets bästa placering under 2000-talet. Laget är känt för att ha väldigt många fans, särskilt i områdena kring Friuli. Udineses mest kända spelare genom åren är Dino Zoff, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale och Oliver Bierhoff. På senare tid har också svensken Ken Sema burit den vitsvarta tröjan. Säsongen 2020/21 blir klubbens 25:e i rad i det italienska finrummet.

Här kan du spela på Udinese

Smeknamn: Bianconeri, Zebrette
Manager: Luca Gotti
Hemmaarena: Dacia Arena - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Här kan du spela på Udinese hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Udinese

Rolando Mandragora

Rolando Mandragora har varit en stor italiensk mittfältstalang under sin hittills korta karriär. 23-åringen har funnits med i samtliga italienska U-landslag under ungdomsåren. Den första juni 2018 gjorde Mandragora debut för Gli Azzurri i 1-3-förlusten mot Frankrike i en träningsmatch. Rolando fostrades i Genoa och har gjort ett par framträdanden i Serie A för I Rossoblu. Inför säsongen 2016/17 kritade den unga talangen på för Juventus, men det blev bara ett framträdande för “Den gamla damen” och det var inte förrän säsongen efter Mandragora, på lån, fick sitt stora genombrott i Crotone. Sommaren 2018 värvades den vänsterfotade fotbollsspelaren av Udinese för 20 miljoner euro och kritade på ett femårskontrakt med de svartvita. Under sina två säsonger i Udine har Mandragora varit en av klubbens viktigaste spelare.  

Rodrigo De Paul

Att Udinese höll sig kvar i Serie A 2018/19 berodde till stor del på Rodrigo De Pauls briljans. Den tekniske motorn från Argentina noterades för fyra assist i de vitsvartas tre sista matcher som Udinese vann. Nio mål och lika många assist blev det för De Paul den säsongen, således blev den offensiva mittfältaren lagets bästa målgörare och framspelare. 26-åringen kom till Europa 2014 då Valencia köpte loss honom från Racing Club. 2016 återvände dock De Paul till Racing Club på ett kortare lån och under sommaren samma år kritade argentinaren på ett för Udine-klubben. I norra Italien har De Paul gjort succé och under 2018 debuterade 26-åringen i Argentinas A-landslag, vilket säger en hel del med tanke på den offensiva konkurrensen där. Rodrigo är tveklöst en av de fotbollsspelarna i Serie A som betyder mest för sin klubb!  

Kevin Lasagna  

Kevin Lasagna var en relativt anonym spelare under ungdomsåren. 2014/15 köptes den italienska anfallaren av Carpi FC som var nykomlingar i Serie B. I Lasagnas debutsäsong för de vitröda vann Carpi den italienska andraligan och kvalificerade sig för Serie A för första gången i klubbens historia. Den säsongen gjorde Lasagna fem mål på 30 matcher i Serie B. Efter att Carpi säsongen därpå degraderades från Serie A lånades den italienska anfallaren ut till Udinese. De svartvita köpte loss Lasagna sommaren 2017 och han har sedan dess blommat ut till en nyckelspelare för laget. Under de tre säsongerna i Udine har “lasagnen” gjort 28 pytsar i Serie A. Kontraktet med klubben sträcker sig till 2023. 

Här kan du spela på Udinese

Till startsida Fotboll