Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sassuolo

Till Serie A startsida

Fakta om Sassuolo

US Sassuolo Calcio från Sassuolo bildades 1922. Fotbollsklubben är ung i Serie A då första besöket i finrummet kom först 2013. Innan dess höll Sassuolo till i de lägre divisionerna. Laget var dock snubblande nära att kvalificera sig till Serie A säsongen 2009/10, men föll i kvalet mot Torino. Nu gör de grönsvarta sin åttonde raka säsong i den italienska högstaligan. 2019/20 bärgade de “Sassarna” en fin åttondeplats och plockade 51 poäng, klubbens näst bästa prestation någonsin i Serie A. Med sin frejdiga framtoning fortsätter Sassuolo att charma fotbolls-Italien och det är knappast någon högoddsare att vi får se De Zerbis mannar på den övre halvan av Serie A säsongen 2020/21. 

Här kan du spela på Sassuolo

Smeknamn: Neroverdi
Manager: Roberto De Zerbi
Hemmaarena: Mapei Stadium – Città del Tricolore - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Sassuolo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sassuolo

Domenico Berardi  

Anfallstalangen Domenico Berardi har ryktats till storklubbar som Juventus, Inter, Tottenham och Atlético Madrid under sin karriär, men ännu är Sassuolos meste målskytt kvar i klubben. Trots att Sassuolo bildades 1920 gjorde de grönsvarta sin första match i Serie A först 2013. Då hade Berardi redan en säsong bakom sig som ordinarie. Anfallaren följde upp elva mål i Serie B med att göra 16 mål sin första säsong i Serie A. Efter det hade den skickliga forwarden några sämre säsonger som spolierades av skador. 2018/19 blev det dock åtta ligamål och i fjol slog Berardi till med 14 fullträffar, hans bästa notering på fem år. Får den hårt arbetande strikern bara hålla sig frisk finns det alla möjligheter att överträffa den målskörden kommande säsong. Berardi är en rolig högoddsare att ha i åtanke när det gäller skytteligatiteln.  

Manuel Locatelli  

Vid elva års ålder gick Manuel Locatelli från Atalantas akademi till Milans. Debuten för I Rossoneri gjordes 2015/16 vid 18 års ålder men det var säsongen därpå den defensiva mittfältaren fick sitt stora genombrott. Efter en långtidsskada på kaptenen Riccardo Montolivo fick Locatelli förtroendet på allvar i A-truppen. I början av oktober 2016 avlossade mittfältaren sitt första skott på mål i Serie A, ett skott som sedermera trillade in i en dramatisk 4-3-seger mot Sassuolo. Veckan därpå gästade Juventus San Siro och det rivalmötet vann Milan med 1-0, matchens enda mål gjordes av Locatelli och det var hans blott andra skott på mål i seniorkarriären! 2017/18 hade 21-åringen det tyngre i Milano, till stor del på grund av att Montolivo återvänt från sin skada samtidigt som Lucas Biglia värvats in från Lazio. Efter en säsong med lite speltid blev det därför en utlåning till Sassuolo där Locatelli genast blev en viktig kugge. Inför säsongen 2019/20 köptes mittfältaren loss av provinsklubben med ett kontrakt som gäller till och med 2023. I den grönsvarta tröjan blev det 33 ligamatcher och nio varningar i fjol.

Francesco Caputo  

Francesco Caputo har under stora delar av sin karriär huserat i den italienska andraligan. Det är i Bari den 33-årige anfallaren är mest känd ifrån. Caputo var med och spelade upp det klassiska Apulien-laget till Serie A i hans debutsäsong för de rödvita 2008, men när Bari tog klivet upp till Serie A lånades Caputo ut till Serie B-laget Salernitana. Säsongen därpå fick han dock göra 13 framträdanden i Serie A för Bari som slutade på en jumboplats i det italienska finrummet. Sedan dess har anfallaren öst in mål i Serie B. Sommaren 2017 värvades han till Empoli, där han var en stor anledning till att laget vann Serie B med sina 27 kassar! Målsprutan fortsatte leverera även i Serie A där det blev hela 16 mål och en delad sjätteplats i skytteligan säsongen 2018/19. Det gjorde att Caputo inte behövde följa med Empoli ner till Serie B efter degraderingen. Sassuolo erbjöd 75 miljoner för hans signatur och det har visat sig vara en bra investering – i fjol gjorde 33-åringen 21 påsar i det italienska finrummet!. Kontraktet sträcker sig till 2022.  

Jérémie Boga  

Jérémie Boga föddes 1997 i Marseille men flyttade redan 2008 till London. Den offensiva mittfältaren fostrades i Chelsea men någon ärlig chans fick aldrig den franskfödde ivorianen hos The Blues. Boga blev under åren i Chelsea utlånad till klubbar som Rennes, Granada och Birmingham City. Sommaren 2018 kritade Jérémie på för Sassuolo och under Roberto De Zerbis ledning har den tekniske och kvicke fotbollsspelaren verkligen blommat ut. I fjol gjorde Sassuolo en väldigt fin säsong i Serie A, mycket tack vare Bogas framfart. Elva fullträffar och två målgivande passningar noterades Jérémie för förra säsongen i det italienska finrummet. Kan Boga ta ytterligare kliv  lär Chelsea ångra att de släppte denna franskfödde guldgosse.  

Här kan du spela på Sassuolo

Till startsida Fotboll