Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Verona

Till Serie A startsida

Fakta om Hellas Verona

Hellas Verona FC är en klassisk Serie A-klubb som blivit mästare en gång, säsongen 1984/85. Klubben har genom åren varit det stora laget från Verona och dominerat “Derby della Scala” mot Chievo. Till säsongen 2019/20 var Hellas Verona åter tillbaka i finrummet efter ett snabbesök i andradivisionen. Verona-laget presterade under större delen av comeback-säsongen en strålande fotboll och var länge med i fajten om Europaplatser. Kan de gulblå slipa lite på bortaspelet (endast tre segrar på 19 matcher 2019/20) finns stora möjligheter för Hellas Verona att ta nästa steg. Klubben var dessutom mycket nöjda med coach Ivan Juric och förlängde kroatens kontrakt till och med sommaren 2023. Det är ingen högoddsare att vi åter får se Verona på den övre halvan av tabellen denna säsong. 

Här kan du spela på Verona

Smeknamn: Gialloblu, Mastini
Manager: Ivan Juric
Hemmaarena: Stadio Marc’Antonio Bentegodi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Här kan du spela på Verona hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Verona:

Marco Silvestri

Under våren 2019 tog Hellas Verona klivet upp till Serie A efter ett långt playoff-spel och där var det målvakten Marco Silvestri som klev fram. Han höll nollan i tre av fem matcher och visade klassen. Silvestri har annars haft en brokig karriär som inleddes hos Hellas stadsrival, Chievo. Hos “De flygande åsnorna” fick målvakten dock aldrig chansen utan väntade flera år på lån i klubbar som Padova, Cagliari och Reggiana. 2014 lämnade keepern för Leeds och där var han otroligt viktig under två säsonger innan han flyttade tillbaka till Verona. Efter att Marco vände hem till Bentegodi-stadion och Verona har det mesta gått 29-åringens väg. I fjol missade målvakten blott tre ligamatcher för Hellas som släppte in 51 mål på 38 matcher, starka papper för en då nederlagstippad nykomling.  

Miguel Veloso

Mångsidige och rutinerade Miguel Veloso, med över 50 landskamper innanför bältet, kom tillbaka till Serie A och Genoa 2016 efter fyra säsonger i Ukraina och Dynamo Kiev. Tiden i den ukrainska huvudstaden var framgångsrik. Veloso vann två ligatitlar och två cuptitlar med Dynamo. Sedan tidigare hade Miguel tre andraplatser i den portugisiska ligan med Sporting Lissabon. Under tiden i Kiev gifte sig Veloso med Paola Preziosi, dotter till Genoas president Enrico Preziosi. Sommaren 2019 bytte dock portugisen Genoa mot Hellas och i Verona har Miguel knappast varit en besvikelse. 34-åringen gjorde 34 framträdanden för Hellas under förra säsongen i Serie A och var då tveklöst en av lagets frontfigurer. Kontraktet löper ut sommaren 2021.  

Matteo Pessina  

Matteo Pessina föddes i formel 1-staden Monza och fostrades i den lokala klubben A.C. Monza, som numera ägs av Silvio Berlusconi. Redan som tonåring växte Pessina fram till en nyckelspelare i den lokala föreningen och 2015 värvades talangen till storklubben Milan. Det blev dock aldrig något framträdande för  “Rossoneri” men efter en lyckad låne-sejour till Serie C-klubben Como valde talangfabriken Atalanta att satsa på 23-åringen. Pessina gjorde ett par matcher för Bergamo-klubben i Serie A 2017 men det stora genombrott kom i fjol då han var utlånad till Hellas Verona. Förra säsongen noterades den centrala mittfältaren för sju påsar i det italienska finrummet. Kan Hellas få ett förlängt avtal med Matteo har Verona-laget en supertalang att tillgå på mitten.  

Samuel Di Carmine  

Samuel Di Carmine är en klassisk italiensk “prima punta”, även en “late bloomer”. Anfallaren föddes 1988 i Florens och fostrades i Fiorentina, men det blev endast en handfull framträdanden för Viola i Serie A. Efter en kortare låne-sejour till Queens Park Rangers 2008 har Di Carmine nästan enbart tillhört klubbar i den italienska andradivisionen, men i fjol fick anfallaren sitt stora genombrott i det italienska finrummet. Med sina åtta fullträffar för Hellas Verona vann Samuel den interna skytteligan, trots att han “bara” spelade 22 av 38 ligamatcher för klubben. Den här säsongen kommer Di Carmine med största sannolikhet få ett större förtroende från Ivan Juric. Ett intressant bet är att strikern gör fler mål än i fjol.  

Här kan du spela på Verona

Till startsida Fotboll