Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IBK Dalen

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1990
Hemmaarena: Umeå Energi Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Jonatan Brolin

IBK Dalen från innebandystaden Umeå är en klassisk förening i Superligan som spenderat nästan hela 2000-talet i den högsta serien. Västerbottningarna var i final 2013 men lyckades inte bärga guldet den gången. I fjol slutade Umeå-laget på en sjätteplats i grundserien. Laget har en fortsatt bra trupp där en tajt defensiv är vägen till framgång. Ska ha goda möjligheter att ta sig till slutspel ännu en gång med sin starka organisation. I år kommer IBK Dalen återigen få spela derbyn mot lokalkonkurrenten Team Thorengruppen. 

Tongivande spelare

Måns Parsjö-Tegnér

Född: 1994-01-01
Land: Sverige
Position: Målvakt
Moderklubb: IBF Falun

Måns Parsjö-Tegnér har seglat upp som en av seriens bästa målvakter och har framtiden för sig. Matchvinnartyp som är placeringssäker och reflexsnabb. Blir ibland lite väl het i målet och börjar då släppa in lite enklare mål. Den Falufostrade målvakten har inte ett speciellt bra utkast men det är något han kommer förbättra med åren. Var en av två målvakter i den svenska VM-truppen i Tjeckien 2018. Fick dock stå i skymundan för Johan Rehn i finalen vilket har kritiserats kraftigt efter förlusten mot Finland. Lär vara förstakeeper i landslaget flera år framöver.

Ketil Kronberg

Född: 1980-08-25
Land: Norge
Position: Center
Moderklubb: Holum IBK/Gjelleråsen IF
Klubbfattning: Vänster

Den 25:e augusti 2020 var ingen vanlig dag. Det var nämligen Ketil Kronbergs 40-årsdag! Den norska åldermannen är inte bara äldst i hela ligan utan också fortsatt Dalens viktigaste spelare med sin tyngd, spelförståelse och sitt hårda jobb över hela banan. Ketil saknar ett bra skott men är i det närmaste en komplett innebandyspelare. Bra i båda riktningar och hög innebandy-IQ. Har en magisk backhand som tillhör världens bästa. Stod för stabila 33 poäng i grundserien i fjol och har under en längre tid levererat ett snitt på över en poäng per match!

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL