Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fagerhult Habo

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2008
Hemmaarena: Nyhemshallen i Mullsjö (reservarena då Habo sporthall inte uppfyller SSL-krav)
SM-guld: 0 st
Tränare: Johan Kihlblom

Fagerhult Habo har etablerat sig som en framstående förening inom innebandyn både på herr- och damsidan och inför årets säsong ska herrarna testa på spel i SSL för första gången någonsin. Västgötarna vann sin allsvenska serie i fjol efter att bara förlorat tre matcher på hela säsongen. Supertalangen Tim Andersson Carlsson levererade hela 53 poäng och det vill nog till att klubbens yngre garde kliver fram likväl som mer rutinerade pjäser som Jeff Adolfsson om inte denna sejour i finrummet ska stanna vid just en säsong. Att Fagerhult Habo, som tvingas spela sina hemmamatcher i Mullsjö, slutar bland de två sista lagen i serien är knappast någon högoddsare.  

Tongivande spelare

Tim Andersson Carlsson

Född: 2001-05-14
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK  
Klubbfattning: Höger

Tim Andersson Carlsson anses som en av de största innebandytalangerna som finns. Ynglingen var bländande under fjolåret med 53 poäng på 21 matcher. 19-åringen var därmed ett hett villebråd hos de flesta innebandyklubbarna runt om i landet. Att Andersson Carlsson förlängde sitt kontrakt med Fagerhult Habo var en helt nödvändig pusselbit i jakten på att fixa en plats ovan botten 2. Redan säsongen 2016/17 fick Tim testa på seniorspel. I Utvecklingslaget producerade den då 16-årige forwarden hela 47 pinnar i Division 3 och med stabilt spel i Juniorallsvenskan var manegen krattad. Om Tim Andersson Carlsson lyckas leverera på SSL-nivå återstår att se.    

Tobias Zälle

Född: 1997-05-24
Land: Sverige  
Position: Forward
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK
Klubbfattning: Vänster

Efter en kortare utflykt till Jönköpings IK var Tobias Zälle tillbaka i sin moderklubb säsongen 2018/19. Ett år som var riktigt bra sett ur forwardens ögon – med hela 46 poäng på 22 matcher gjorde han sin näst bästa poängmässiga säsong någonsin. Fjolåret blev dock spolierad av en skada då olyckan var framme i en träningsmatch mot Onyx. Zälle bröt foten och missade stora delar av säsongen. Trots sin frånvaro där endast sju matcher i Fagerhult Habo-dressen mäktades med gjorde 23-åringen smått galna 16 mål och fyra assist. En frisk Tobias Zälle är en mycket viktig spelare som kommer göra skillnad för nykomlingen i jakten på nytt kontrakt. 

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL