Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IBF Falun

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1993
Hemmaarena: Guide Arena
SM-guld: 5 st
Tränare: Thomas Brottman

IBF Falun har vunnit fem SM-guld de åtta senaste säsongerna och har tillsammans med Storvreta dominerat svensk innebandy. Det svartrosa dalalaget har seriens främsta offensiv och lär spruta in mål under året, precis som vanligt. Back-besättningen är också intressant med en omskolad Rasmus Enström samt världens just nu kanske främsta defensiva pjäs, Emil Johansson, i första backpar. Efter att ha förlorat två raka finaler vann IBF Falun guldet i fjol (även om det inte blev något slutspel) och det är knappast någon högoddsare att dalkarlarna kommer vara med och slåss om titeln även i år.

Tongivande spelare

Rasmus Enström 

Född: 1989-11-17 
Land: Sverige 
Position: Back 
Moderklubb: Råby BK 
Klubbfattning: Höger 

Rasmus Enström är kanske hela ligans mest kompletta spelare. Den elegante, nyskolade, backen har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare vid ett tillfälle och även vunnit priser som årets spelare i SSL flertalet gånger. Västmanlänningen är bra på alla delar av spelet men det som sticker ut lite extra är den fina klubbtekniken och de snabba vändningarna. Väldigt sevärd spelare som är en av dalalagets allra viktigaste pjäser och ryggraden i världens just nu kanske bästa lag. 

Alexander Galante Carlström 

Född: 1989-01-30 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: Westra Aros IBK 
Klubbfattning: Höger 

Alexander Galante Carlström har blommat ut till hela ligans största stjärna, numera i konkurrens med Kim Nilsson i Kalmarsund. Den hårdskjutande rightaren är seriens bästa sniper och har stått för otroliga 334 mål framåt de senaste fem säsongerna, slutspel inräknat. Galante har med åren blivit bättre på att variera sina skott men i grunden är han en klassisk bågspelare som föredrar sitt dragskott. 2016 och 2017 blev Alexander Galante Carlström utsedd till världens bästa spelare. 31-åringen utgör en del av den så oerhört framgångsrika Västerås-kvintetten hos masarna som också består av Enström, Backby och Simon Berg. 

Emil Johansson 

Född: 1992-08-14 
Land: Sverige 
Position: Back 
Moderklubb: Ersboda SK 
Klubbfattning: Vänster 

Emil Johansson slog igenom i Umeå City i Allsvenskan i ung ålder och hamnade därefter i Falun. Där har han utvecklats till vad många menar Sveriges bästa back. Något Emil Johansson också fick ett kvitto på i fjol då norrlänningen utsågs till världens bästa innebandyspelare. 28-åringen spelar med en fantastisk fart under fötterna och är alltid ett stort hot bakifrån med sitt fina passningsspel. Gör mängder av assist och oddsen är låga på att han kommer vara med och slåss om titeln som seriens bästa poängplockare på backsidan. Poängsnittet på nästan två per match de senaste fyra säsongerna är smått magiskt. Emil Johansson är även helt given i det svenska landslaget.

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL.