Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Helsingborg

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2000
Hemmaarena: Helsingborg Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Niklas Pålsson

FC Helsingborg är en etablerad SSL-förening som trots en fin placering i maratontabellen inte innehar något SM-tecken. Det lär inte bli något den här säsongen heller. I våras slutade laget åtta och året innan klarade sig FCH med nöd och näppe efter att enbart ha skrapat ihop 29 poäng på 32 omgångar. Truppen känns fortsatt tunn men Linus Malmström är ett nyförvärv som visat framfötterna under sommaren. Känslan är ändå att skåningarna främst ska fokusera på att hålla sig kvar med tanke på hur pass bra årets serie är. Helsingborg att åka ur behöver inte vara ett dumt spel alls till ett förhållandevis högt odds.

Tongivande spelare

Linus Nordgren

Född: 1989-03-09
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: Malmö FBC
Klubbfattning: Vänster

En av landets bästa centrar som nu kliver in på sin 14:e (!) säsong med Helsingborg. Nordgren har en fantastisk blick för spelet och levererar ständigt passningar som ger sina medspelare bra målmöjligheter. Malmösonen har snittat omkring en assist per match de senaste sex säsongerna. Väldigt nyttig i FCH:s omställningsspel med sina snabba fötter. Att han blev ratad i Mikael Hills VM-trupp senast verkar dock bara gjort Linus Nordgren än mer motiverad. 2019/20 blev en poängmässig framgång för 31-åringen som slog till med hela 46 grundseriepoäng. Kan veteranen toppa den prestationen i år?  

Jonathan Nilsson

Född: 1995-07-03
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: FC Kristianstad
Klubbfattning: Vänster

Skarpskytten Jonathan Nilsson har varit en av SSL:s främsta målgörare de senaste säsongerna. För tredje säsongen i rad noterades han för över 30 gjorda mål. In i årets SSL-säsong kliver 25-åringen naturligtvis som en extremt viktig kugge i detta FC Helsingborg. Det kunde dock ha blivit spel i ett annat innebandylag. Mästarna, IBF Falun, visade under våren intresse för herr Nilsson men någon flytt blev det inte. Skönt för Helsingborg minst sagt. I övrigt så besitter den rappa forwarden inte något särskilt hårt skott men han är duktig på att veta var man ska skjuta och är vass på frilägen. När Jonathan Nilsson är i zonen är han väldigt svårstoppad, bland annat har han gjort fem mål i en och samma match vid upprepade tillfällen. Har fått debutera i det svenska landslaget där det blivit 13 poäng på 14 landskamper.

Max Wahlgren

Född: 1991-07-19
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

Max Wahlgren är en av Superligans flyttfåglar. När han gick till FC Helsingborg under säsongen 2019/20 blev det den åttonde klubben masen representerade i SSL. Dessutom har snipern hunnit med ett utlandsäventyr i Tjeckien. Linköping värvade först Wahlgren från Pixbo och i samma veva skeppade de Fritzell till Göteborg i något av ett stjärnbyte. 29-åringen, som ännu inte fått göra några landskamper, kom tvåa i poängligan 2017/18. Det följdes upp med en något blygsam 17:e-plats säsongen efter och under 2019/20 blev det bara sju matcher för östgötarna innan flyttlasset åter gick. Wahlgren gjorde snabbt succé i skåningarnas blåsvarta dress och slog till med 22 mål på 18 matcher. Kan det även bli landslagsdebut för den pålitlige målskytten? Oddsen borde vara goda. 

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL