Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Höllvikens IBF

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2008
Hemmaarena: Halörhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Joon Berggren

Det var många som trodde att lilla Skånelaget Höllviken bara skulle göra en säsong i SSL efter att de tog steget upp via kvalspel säsongen 2015/16. Nu gör de orangeklädda sin femte säsong i SSL och förfogar över en av seriens allra bästa spelare i Johannes Wilhelmsson. Föreningen startade så sent som 2008 och har gjort en raketresa genom det svenska seriesystemet. Numera får klubben ses som etablerad i SSL och den här säsongen bör man kunna hota om en slutspelsplats för första gången någonsin, även om oddsen på det är höga.

Tongivande spelare

Johannes Wilhelmsson

Född: 1992-09-17
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Näsets IBF
Klubbfattning: Höger

Johannes Wilhelmsson är en av seriens mest underhållande innebandyspelare. Han förfogar över ett ruggigt dragskott och siktar ofta högt när han avlossar. JW har de senaste säsongerna öst in poäng trots att Höllviken slagits i bottenskiktet. Tredjeplatsen i poängligan 2017/18 följdes upp med att vinna densamma 2018/19 då 28-åringen stod för magiska 86 poäng på 32 matcher. I fjol blev det 61 nya poäng in på kontot. Högerskytten har varit med i VM för Sverige och lär vara given i det svenska landslaget flera år framöver. Att spela på Wilhelmsson som poängkung denna säsong kan definitivt vara värt en slant!

Daniel Persson

Född: 1992-07-16
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Palmstaden IK
Klubbfattning: Vänster

Att Daniel Persson trivs i Höllviken råder det ingen tvekan om. När årets säsong drar igång blir det 28-åringens nionde säsong i den orangea dressen. När viktige Pontus Karlson Martell valde att lämna skåningarna efter 18 år i klubben skrev istället Persson på för nya år med klubben och är tveklöst en av de viktigaste pjäserna i detta Höllviken där den fina 92-årgången drar ett tungt lass. Daniel hade en något skadefylld säsong i fjol men kan Trelleborgs-sonen hålla sig frisk är det knappast omöjligt att hans eget rekord på 53 poäng i SSL kan slås. Daniel Persson är också en kandidat som ny kapten hos skåningarna efter att nämnde Karlson Martell lämnat.    

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL