Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Jönköpings IK

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1985
Hemmaarena: Jönköpings Idrottshus
SM-guld: 0 st
Tränare: Jakob Olofsson Adelin

Jönköping har spenderat många säsonger i både Elitserien och SSL genom åren och gör nu sin fjärde raka säsong i det svenska finrummet. Innebandyklubben har satsat ungt och verkligen fått fin utväxling på juniorsidan där man firat stora framgångar. De rödvita smålänningarna har en av seriens yngsta trupper och ett lag för framtiden. Inför i år är också Filip Björk klar för klubben. Ett riktigt fint nyförvärv. Efter 31 spelade matcher förra säsongen slutade JIK på en elfteplats. Någonstans i de trakterna lär Jönköping sluta även 2020/21.

Tongivande spelare

Rickard Hessmer

Född: 1990-08-30
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Tranemo IBK
Klubbfattning: Vänster

Slitvargen Rickard Hessmer är väldigt tongivande i detta unga Jönköping med sin rutin och tyngd framför både eget och motståndarnas mål. Hessmer har många säsonger i SSL i ryggen där han bland också tillhört derbyrivalen Mullsjö och Växjö Vipers. Har levererat fina siffror de senaste säsongerna med över en poäng per match i snitt. Sitter på seriens kanske hårdaste handledsskott och är även en av de bästa innebandyspelarna i Superligan närmast motståndarmålet. Hessmer la egentligen klubban på hyllan under våren men ändrade sig under sensommaren och förnyade sitt kontrakt med Jönköping.

Martin Glimberg

Född: 1993-03-18
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Husqvarna IK
Klubbfattning: Höger

Högerskytten Glimberg har varit tongivande för Jönköping de senaste säsongerna och kommer bli minst lika viktig under 2020/21. 27-åringen är väldigt allround och har en hög spelförståelse. Husqvarna-fostrade Glimberg har bra precision i passningsspelet och kommer med stor sannolikhet servera sin högerforward på andra sidan massor av gånger under säsongen. Fjolårssäsongen blev ett poängmässigt misslyckande för Glimberg. Betydligt högre kapacitet än de 17 poäng han noterades för då finns. Oddsen är minst sagt låga på att högerskytten slår den noteringen denna säsong.

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL