Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FBC Kalmarsund

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2011
Hemmaarena: Kifab Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Alexander Brinkmann

Relativt nybildade FBC Kalmarsund (hopslagning av Färjestaden och CL98) gjorde debut i SSL förrförra säsongen och slutade då på en tiondeplats. Fjolåret blev en succé för klubben, med en glödhet Kim Nilsson i bräschen slutade laget på en mycket fin fjärdeplats innan coronapandemin satte stopp för säsongen. Truppen ser även i år slagkraftig ut och dessutom är Kalmarsund starka hemma i den nya hallen. Med en av världens bästa innebandyspelare i laget ska smålänningarna inte räknas bort i någon match den här säsongen.

Tongivande spelare

Kim Nilsson

Född: 1988-03-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Färjestadens IBK
Klubbfattning: Vänster

Storstjärnan Kim Nilsson valde att bilda familj hemma på Öland och därmed startade han även projektet att ta upp sitt älskade Kalmarsund till SSL. Det lyckades han med och under säsongen 2018/19 gjorde världens bästa innebandyspelare 2016 även så smålänningarna etablerade sig i det svenska finrummet. I fjol klev Kim ut, tillsammans med sitt Kalmarsund, och gjorde en sagolikt fin säsong. Det blev en fjärdeplats i serien och 65 poäng producerades då från 32-åringens klubba. Snacka om succé i dubbel bemärkelse. Stark kandidat att ge sig i kast med att vinna årets poängliga med tanke på den mängd speltid han kommer få!

Kevin Björkström

Född: 1989-08-31
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: BK Trollbäcken
Klubbfattning: Höger

Tyresöfostrade Kevin Björkström åkte ur högstaserien med Karlstad 2018 och tillhör sedan dess FBC Kalmarsund. Trots att 31-åringen är relativt liten till växten tar Björkström för sig med stor pondus på banan och bär ofta den femma han spelar i. Duktig på att transportera boll i hög fart och bra framspelare. Tidigare har han haft oturen att åka ur SSL med flertalet klubbar, men så har inte fallet blivit med Kalmarsund. Efter lagets framgång i fjol är nu är tanken att stockholmaren ska vara en av smålänningarnas bärande spelare i jakten på slutspel.

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL