Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Lindås Rasta IBK (spelar ej i SSL säsongen 2019/2020)

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Lindås Rasta IBK på Oddset.

Grundad: 1994
Hemmaarena: Salming Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Joacim Bernvid

Lindås IBK från västra Göteborg har tillhört toppen av Allsvenskan Södra i flera år men förra säsongen lyckades man tillslut vinna kvalet och tog steget upp. I kvalet slog man först ut klassiska Warberg efter en rysare och därefter kunde Lindås relativt enkelt skicka ut Djurgården i den avgörande rundan. Laget har spelat ihop i flera säsonger nu och har en trygg rollfördelning sinsemellan. Waves får dock ses som den givna slagpåsen och står som favorit att åka ur den här säsongen tillsammans med Örebro.

Tongivande spelare

Patrik Malmström

Född: 1989-07-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Alfta IBK
Klubbfattning: Höger

Tidigare landslagsspelaren Patrik Malmström tröttnade på innebandyn för två säsonger sen och valde då att lämna Pixbo för att trappa ner i Lindås. Nu har skottkanonen tagit upp Lindås till SSL och den här säsongen kommer han bli göteborgarnas viktigaste spelare. Kommer behöva bära mycket ansvar ute på planen och blir viktig i special teams, speciellt från sin vänsterkant i powerplay.

Tim Wiklund

Född: 1991-02-21
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Orminge IBK
Klubbfattning: Höger

Wiklund har efter flera säsonger i Pixbo valt att testa något nytt. Då föll valet på nykomlingen Lindås i samma stad. Vänsterbacken är positionssäker och stark i närkampsspelet och kommer med sin rutin bli viktig för Waves under säsongen. Spelar ibland lite väl enkelt och tar inga större risker med sitt passningsspel.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.