Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Linköping IBK

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2008
Hemmaarena: Linköpings Sporthall
SM-guld: 0 st
Tränare: Johan Astbrant

Linköping har varit ett stabilt slutspelslag på sistone och bland annat varit i SM-final både 2015 och 2016. Båda gångerna föll LIBK på målsnöret och nu är man sugna på den ädlaste av medaljer. Östgötarna har återigen Johan Astbrant som tränare och det är under hans ledning bäst sportsliga framgångar nåtts. Truppen är gedigen och framförallt är det tyngden som sticker ut lite extra. När “Linkan” spelar på högsta växeln är de oerhört jobbiga för alla motståndare i SSL. Höjden i spelet finns, den här säsongen måste de bara se till att lägstanivån vrids upp en aning.

Tongivande spelare

Matej Jendrisak

Född: 1989-04-03
Land: Tjeckien
Position: Center
Moderklubb: Florbal Chodov
Klubbfattning: Vänster

Matej Jendrisak är en av väldigt få tjeckiska exporter som lyckats i SSL. Vänsterskytten är en tung klassisk center som är svår att rubba för motståndarna. Dominerar ofta matchbilder centralt i banan och är en pådrivare i Linköpings förstafemma. Jendrisaks uppoffrande spel i kombination med styrka och även en hel del poäng har gjort att Matej utsågs av ett svenskt ledande innebandymagasin samt Svenska Superligan till utmärkelsen Årets center på herrsidan, två år i rad (2016/17, 2017/18). Även om poängen kanske inte rullat in i lika stor utsträckning på senare år är Jendrisak en viktig kugge i Linköpings lagbygge som nu ska utmana drakarna om guldet. Är en nyckelspelare i det tjeckiska landslaget som spelade hemma-VM i Prag i december 2018.

Simon Palmén 

Född: 1993-05-28 
Land: Sverige 
Position: Center 
Moderklubb: Lillån IBK 
Klubbfattning: Vänster 

Simon Palmén är en mycket rutinerad herre trots sin ringa ålder av 27. Som 16-åring slog den Örebro-bördiga centern till med 82 poäng på 18 matcher i Lillåns Division 4-lag. Samma säsong fick Palmén testa lyckan i representationslaget. Det var dock säsongen efter, 2010/11, som den kreativa centern slog igenom på allvar med 38 poäng på 21 matcher i Division 1. Inför årets säsong med Linköping har Palmén noterats för ett antal A-landskamper, ett SM-guld med Falun, sju säsonger i SSL och imponerande 330 poäng i den svenska högstaligan. Palmén kommer bli en viktig del i Linköpings jakt på ett efterlängtat SM-tecken.

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL