Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mullsjö AIS

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1989
Hemmaarena: Nyhemshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Andreas Hedlund

Lilla Mullsjö har varit en välmående och stabil SSL-förening de senaste åren. Klubben har fint arrangemang på sina matcher och supporterligan Blue Farmers gör sitt för att hålla stämningen på topp i Nyhemshallen. MAIS har tagit sig till slutspel flera säsonger i följd men suktar fortfarande efter sin första finalplats. Den här säsongen ser laget väldigt komplett ut och man kan mycket väl gå hela vägen. En dark horse till guldet.

Tongivande spelare

Kasper Hedlund

Född: 1992-07-07
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Mullsjö-profilen David Gillek har slutat och den som ska bära MAIS de kommande åren är nu den nya lagkaptenen Kasper Hedlund. Han besitter seriens bästa passningsspel från bakplan och är väldigt skicklig i den kritiska uppspelsfasen. Farlig i powerplay när han får pointa och mycket tid att hitta sina patenterade diagonalpassningar. Dessutom har 28-åringen ett riktigt fint direktskott. Tenderar att höja sig i stora matcher vilket är en egenskap få spelare förunnat. Kan han skjuta Mullsjö till klubbens första SM-final?

Kim Ganevik

Född: 1993-03-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK
Klubbfattning: Vänster

En retsticka och profil som gillar att tugga med både motståndare och domare. Fick sitt stora genombrott 2017/18 när han fick förtroendet på två femmor i Mullsjö och producerade. Västgöten noterades då för 23 mål och 16 assist, men även för 16 utvisningsminuter. Det följdes upp med 44 poäng under grundserien året efter där även slutspelet blev en poängmässig succé. I fjol kom 34 nya pinnar från Ganeviks klubba. Kim har en väldigt stor löpkapacitet och spelar som bäst när Mullsjö använder sig av sitt höga presspel. Under september samlade förbundskaptenen, Mikael Hill, Sveriges bästa spelare för ett landslagsläger i Växjö. Där var Ganevik uttagen och chansen att han åter blir en del av en framtida blågul trupp är stor. 

Jesper Sankell

Född: 1993-02-12
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Jesper Sankell är kanske silly seasons allra hetaste övergång. Sankell, som fostrades i Mullsjö, har spenderat större delen av sin tid i SSL hos Vipers i Växjö. Efter en magisk fjolårssäsong är den numera 27-årige poängtjuven åter “hemma” igen. 44 poäng i Vipers senaste säsongen innebar en förstaplats i den interna poängligan och detta är siffror som Sankell, i rätt omgivning, mycket väl kan matcha nu. I övrigt är han en rivig spelare som är som allra bäst i matcher av slutspelskaraktär. Sankell är stark med bollen och är skicklig på att hålla uppe spelet i anfallszon medan andra spelare flyttar upp. Har framförallt ett sylvasst skott som han med råge visat prov på under de senaste säsongerna. Kontraktet med MAIS är skrivet över de närmaste tre åren. 

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL