Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IBF Örebro (spelar ej i SSL säsongen 2019/2020)

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IBF Örebro på Oddset.

Grundad: 2011
Hemmaarena: Idrottshuset, Örebro
SM-guld: 0 st
Tränare: Johan Eriksson

Närkes stolthet Örebro tog steget upp i Superligan förra säsongen och lyckades mot alla odds klara sig kvar. Klubben består av många spelare som tillhört deras 94- och 95-kull som firat stora framgångar på juniorsidan tidigare. De svartröda spelade under fjolårssäsongen ett uppoffrande försvarsspel som man kombinerade med vassa omställningar. Om det räcker för att hålla sig kvar under det ”svåra andra året” återstår att se. Truppen ser tunn ut och Kings är definitivt en av lågoddsarna för nedflyttning.

Tongivande spelare

Simon Jirebeck

Född: 1992-08-27
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: IBK Handen
Klubbfattning: Höger

Haningefostrade Simon Jirebeck bär kaptensbindeln i Örebro och stod för en fantastisk säsong i fjol där han noterades för 50 poäng på 29 matcher. Det var inte heller bara på den sista tredjedelen stockholmaren bidrog utan han slet även förtjänstfullt i både defensiven och boxplay. Jirebeck kommer bli väldigt viktig för Örebro den här säsongen i deras kamp för att klara kontraktet.

Marcus Ekengren

Född: 1994-01-02
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Örebro SK
Klubbfattning: Vänster

Ekengren är en liten bollkonstnär som med sina fantastiska handleder är ett ständigt hot i offensiv zon. Han är känd för sin teknik och inte minst sin golvzorro som 24-åringen mer än gärna plockar fram som ett hemligt vapen. Faller ofta bort från fysiska matcher då han väger lite för lätt och skulle behöva lägga på sig några kilo för att ta nästa steg i sin utveckling. Bör ligga på ett snitt över en poäng per match för att göra en godkänd säsong.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.