Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Pixbo Wallenstam IBK

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1981
Hemmaarena: Wallenstamhallen
SM-guld: 2 st
Tränare: Tim Wiklund/Per Tjusberg

Mölnlycke-klubben Pixbo Wallenstam är en av landets mest framgångsrika och förfogar över ett lag på både herr- och damsidan. De rödvita hade sina största framgångar i början på 2000-talet med bland annat spelare som Niklas Jihde, Anders Hellgård och Henrik Quist. Senaste åren har man varit ett stabilt slutspelslag men oavsett hur bra man varit i grundserien så har det alltid blivit respass i kvartsfinalen. Många pratar om ett kvartsfinal-spöke för Pixbo och det återstår att se om de kan ta sig förbi det hindret denna säsong.

Tongivande spelare

Martin Östholm

Född: 1988-08-02
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Granlo BK
Klubbfattning: Vänster

Den skäggige backen med det stenhårda skottet, så summerar man Martin Östholm bäst. 2017/18 var norrlänningen bästa poängplockare på backsidan med sina 26 mål och 25 assist. Har tillhört Pixbo sedan 2007 och får sägas vara “Rävarnas” enskilt viktigaste spelare. Hotar ständigt offensivt från sin backplats med framförallt ett sylvasst dragskott. Har en del brister i defensiven och om det rödvita Mölnlycke-laget ska ta sig längre än kvartsfinal den här säsongen måste Östholm höja sig ytterligare en nivå. Östholm har gjort 79 landskamper och snittat cirka en poäng per match från sin backplats. Det fanns indikationer på att fjolårssäsongen kunde bli den sista för Martin som till slut ändå valde att förlänga med Västkust-klubben. Där är han nu även assisterande tränare bakom Tim Wiklund och Per Tjusberg.

Gustav Fritzell

Född: 1993-12-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Floda IBK
Klubbfattning: Höger

Gustav Fritzell fick sitt stora genombrott i Linköping för tre säsonger sedan när han stod för 59 poäng vilket renderade i en femteplats i grundseriens poängliga. Det belönades med en landslagsplats även om det inte räckte hela vägen till VM. Floda-bördige Fritzell är inte bara en poängmakare av rang utan är även bra i alla delar av spelet. Nyckelspelare i såväl powerplay som boxplay. Vände hem till Göteborg och Pixbo inför 2018/19 där han var lagets poängmässigt bästa spelare med 56 poäng. Även fjolårets säsong blev en poängmässig succé för Fritzell som stod för magnifika 67 pinnar på 29 matcher. Oddsen på att Fritzell även denna säsong blir poängbäst i Pixbo är därmed låga.

Andreas Stefansson

Född: 1993-11-24 
Land: Island 
Position: Forward 
Moderklubb: AIK 
Klubbfattning: Vänster 

Andreas Stefansson är typexemplet av en målskytt. Stockholmaren, som spelar landslagsinnebandy för Island, har öst in mål vart han än spelat. 159 SSL-mål har det blivit för den gängliga forwarden de fyra senaste säsongerna. Redan sin debutsäsong i Svenska Superligan, med AIK, blev det personbästa med 50 mål för volley-virtuosen. Räkna därmed att det blir isländskt i toppstriden även denna säsong av skytteligan. Frågan är om Stefansson kan skjuta Pixbo förbi kvartsfinalspöket med sina magiska handleder till våren?

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL