Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IK Sirius IBK

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1999
Hemmaarena: IFU Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Stefan Forsman

Sirius innebandy står lite i skuggan av storebror Storvreta i Uppsala men har gjort det bra sedan man tog steget upp till SSL säsongen 2012/13. Man har hållit sig kvar samtliga år och hittills gjort två slutspel, senast förrförra säsongen. Offensivt är de blåsvarta väldigt roliga att titta på med bland annat gubben i lådan, Joakim Alvinder. Det blir allt som oftast väldigt många mål när Sirius är i farten med sitt fantasifulla anfallsspel. Kommer av allt att döma kriga kring slutspelsstrecket även 2020/21.

Tongivande spelare

Joakim Alvinder

Född: 1988-04-24
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Årsta IBK
Klubbfattning: Vänster

Joakim Alvinder, tidigare Olsson, var länge en truppspelare i Storvreta och det var först när han flyttade till AIK inför säsongen 2016/17 som han blommade ut. Där gick Alvinder från en tredjefemma i Storvreta till en betydligt mer framträdande roll i AIK och visade att han kunde axla ansvaret. Sedan några säsonger tillbaka tillhör den ettrige forwarden Sirius där han är en pålitlig poänggörare. 143 poäng på tre säsonger inkluderat slutspel visar inte minst på detta. Årets säsong blir Alvinders 13:e i SSL-sammanhang.

Billy Nilsson

Född: 1989-01-01
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Gävle GIK
Klubbfattning: Höger

Billy Nilsson kommer bli en mycket viktig spelare i Sirius fortsatt jakt på framgång. Den rivige Gävle-sonen slog igenom med dunder och brak säsongen 2011/12 då han, trots en sparsam placering för sitt Gävle-lag, slog till med hela 63 poäng på 22 matcher i Allsvenskan. Något som inte gick “grannklubben” IBF Falun förbi. Nilsson anslöt till dalagänget och blev snabbt en profil i den rosasvarta tröjan. Efter ett par säsonger i Dalarna drog så äventyret vidare till Uppsala. Efter några år av framgång hos de blåsvarta blev det proffsspel i Schweiz med Zug under tre säsonger innan det i fjol så var dags för comeback i SSL. Tredje bästa spelare i den interna poängligan blev facit i återkomsten och det är ingen högoddsare att den siffran blir än bättre i år för “den siste mohikanen”. 

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL