Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Storvreta IBK

Här kan du spela på SSL

Grundad: 1989
Hemmaarena: IFU Arena
SM-guld: 6 st
Tränare: Oscar Lundin

En av landets mest välskötta klubbar som också ståtar med flest SM-tecken, sex stycken. Uppsala-laget har plockat hem guldet i världens bästa liga två av de tre senaste säsongerna och har en hel drös landslagsspelare. Är tillsammans med Sirius fotboll störst i stan och det är alltid ett stort intresse kring lagets matcher i IFU Arena. Världens bästa innebandyspelare genom tiderna, Mika Kohonen, spenderade sin storhetstid i klubben och har varit starkt bidragande till alla framgångar. 

Tongivande spelare

Henrik Stenberg

Född: 1990-01-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Storvreta IBK
Klubbfattning: Vänster

Den egna produkten Henrik Stenberg är en energisk spelare som är bra i sitt presspel och runt motståndarnas mål med sina finurliga instick. Han slog igenom i Storvreta redan som 16-åring och är numera en kulturbärare i klubben. Stenberg avgjorde VM-finalen 2014 men fick finna sig i att stå utanför Mikael Hills VM-trupp 2018. Den ettrige forwarden tog dock revansch och var med och sköt Storvreta till andra raka SM-guldet säsongen 2018/19. Denna säsong blir Stenbergs näst sista på det treårskontrakt som signerades april 2018 och det är knappast någon högoddsare att lag både i Sverige och utomlands kommer rycka i den duktige Vreta-liraren framöver. 

Mattias Samuelsson

Född: 1983-09-16
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Åkersberga IBF
Klubbfattning: Vänster

Ackers-sonen Mattias Samuelsson är lagkapten i Uppsalas skrytbygge. 37-åringen går in på sin 16:e säsong i Storvreta och har under åren varit oerhört betydelsefull för “Örnarna”. Det har Samuelsson även varit i landslaget där han är meste landslagsman genom tiderna med 124 landskamper. På planen är den karismatiske vänsterskytten skicklig i både offensiv och defensiv zon där han är mest känd för sin snabbhet och sitt stenhårda slagskott. Trots att Mattias Samuelsson kommit upp en del i ålder så är han fortsatt en av landets bästa backar.

Albin Sjögren

Född: 1994-11-18
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Bele Barkarby IF
Klubbfattning: Höger

2017/18 års poängkung på 70 poäng var Albin Sjögren. Då vann stockholmaren poängligan trots att han inte (!) var en del av Storvretas första powerplay-uppställning. Häpnadsväckande och minst sagt imponerande! Sjögren har sedan länge kamperat ihop med spelgeniet Alexander Rudd och när de två får spelet att stämma är det få backar som hänger med. Håll extra utkik på Sjögrens avslut i steget, kanske bäst i världen på just det. Har tagit för sig även i landslaget på senare år och fanns med i Mikael Hills VM-trupp 2018. Under säsongen 2018/19 blev det 79 poäng från Sjögrens innebandyklubba och i fjol producerades 56 pinnar från den Bele Barkarby-fostrade forwarden.  

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL