Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Team Thorengruppen

Här kan du spela på SSL

Grundad: 2005
Hemmaarena: Umeå Energi Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Daniel Jernberg  

Team Thorengruppen slutade etta i den norra Allsvenskan under våren 2020 och tog därmed steget direkt upp till SSL. En serie som laget degraderades från 2018 efter en tvåårig sejour i finrummet. Inför återkomsten har innebandyklubben bland annat plockat in landslagsmeriterade Jonas Svahn från lokalkonkurrenten Dalen. Dessutom har talangerna Lukas Sjöblom och Jonas Grahn anslutit. Team Thorengruppen kommer troligen få slåss i botten i tabellen men med ungdomlig entusiasm finns chansen att laget kan hålla sig undan de två sista och mycket förödande platserna i serien.

Tongivande spelare

Daniel Hernandez

Född: 1993-02-12
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Södertälje IBK
Klubbfattning: Höger

Daniel Hernandez var med på äventyret i SSL tidigare med Team Thorengruppen. 27-åringen, som inledde sin innebandykarriär i Södertälje, har testat på spel i innebandyklubbar som Balrog, Mullsjö och IBF Örebro innan han funnit sin plats i norr. Säsongen 2020/21 blir Daniels femte raka i Umeå-klubben där de två senaste åren varit anfallarens bästa. På de 50 senaste matcherna i Allsvenskan inklusive kval har Hernandez noterats för magiska 104 poäng. Ska nykomlingen vara med och hugga om segrar och poäng i årets SSL är det av vikt att poängkungen Hernandez är med och bidrar.

Jonas Svahn

Född: 1991-06-25
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

En av seriens snabbaste spelare som är livsfarlig i omställningsspelet. Får Svahn upp farten är han svårstoppad och river upp motståndarförsvaret. Masen har dock stor förbättringspotential när det kommer till hans avslut och det är en del av spelet han måste få till om Thorengruppen ska klara sig kvar i världens bästa innebandyliga. Fanns med i VM 2018 och är en rollspelare som är väldigt omtyckt såväl i det svenska landslaget som i klubblagen. Svahn har snittat drygt en poäng per match hos Dalen och kommer nu bli en nyckelspelare hos nykomlingen Team Thorengruppen där jakten på nytt kontrakt får anses primärt. 

Här kan du spela på SSL
Läs mer om SSL