Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Warberg IC

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Warberg på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1985
Hemmaarena: Sparbanken Wictory Center
SM-guld: 4 st
Tränare: Kent Göransson

Anrika Warberg IC är tillbaka i Svenska Superligan efter att ha harvat i Allsvenskan två säsonger. Hallänningarna har varit en stormakt inom svensk innebandy, inte minst i början av 2000-talet när namn som Kimmo Eskelinen, Magnus Svensson och Mathias “Bult” Larsson skördade stora framgångar. Mellan åren 2005-2008 plockade WIC hem guldet vid tre av fyra tillfällen. Nästa SM-tecken lär dröja men musklerna för att etablera sig i SSL finns definitivt, både sportsligt och ekonomiskt. Kanske kan de ljusblå eleganterna från västkusten norpa en slutspelsplats redan denna säsong?

Tongivande spelare

Anton Birgersson 

Född: 1996-04-18 
Land: Sverige 
Position: Forward  
Moderklubb: Bua IF   
Klubbfattning: Höger 

Anton Birgersson rankades tidigare som en av Sveriges allra största talanger. Som 15-åring tog Anton en plats i Bua IF:s seniorlag. Division 2-spelet gjorde avtryck på grannklubben Warberg som plockade in Birgersson till sin verksamhet 2012. Efter ett par säsonger i hallänningarnas andralag fick den då 18-årige supertalangen äntligen chansen att visa upp sig i SSL säsongen 2014/15. Poängskörden och speltiden var till en början begränsad. Det är först under de senare säsongerna som produktionen exploderat för den kvicke hallänningen. Resultatet; 115 poäng på två säsonger och en av tio spelare uttagna till “guldsteget” vilket är en inkörsport till kommande landslagsspel! Räkna med ytterligare en riktigt vass säsong för den nu 23-årige Birgersson när Warberg åter tagit steget upp till SSL.   

Mattias Kongstad 

Född: 1988-03-22 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: IBK Lockerud 
Klubbfattning: Vänster 

Mannen med mustaschen! Mattias Kongstad kom till Warberg 2014 från Karlstad. Kongstad växte snabbt fram till en publikfavorit hos Warbergspubliken. Den vindsnabbe forwarden har sedan han äntrade sporthallen i Varberg varit en pålitlig poängmaskin där de två senaste säsongerna i klubben också varit hans bästa. Karriären inleddes dock i Mariestad där spel med Lockeruds pojklag till slut tog “Kongo” till en startplats i herrlaget som då huserade i Division 3. Den pålitlige forwarden öste in poäng och säsongen 2010/11 blev det en flytt till Karlstad där fyra säsonger avverkades. Kongstad är som ett årgångsvin, 31-åringen har bara blivit bättre och bättre och det ska bli intressant att se hur veteranens sjätte säsong hos WIC kommer utvecklas. 

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.