Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

AIK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Gnaget från Solna spelar faktiskt inte sina matcher i Solna utan i centrala Stockholm och Johanneshovs Isstadion. AIK har hela sju SM-guld, men det senaste kom 1984 och under 2000-talet har AIK åkt hiss mellan Hockeyallsvenskan och SHL. Många namnkunniga ishockeyspelare har burit den svarta AIK-tröjan genom åren. Börje Salming, Bo Berglund, Pelle Lindbergh, Anders Gozzi, Rikard Franzén, Mattias Norström, Tim Thomas och tjeckerna Pavel Patera och Martin Prochazka för att nämna några. Nuvarande sejour i Hockeyallsvenskan är än så länge sju säsonger lång för AIK.

Grundad: 1921
Hemmaarena: Hovet
SM-guld: 7 st
Tränare: Håkan Åhlund

Här kan du spela på AIK på Oddset

Tongivande spelare

Anton Holm

Född: 1990-05-16
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Ytterforwarden får, det periodvis slarvigt använda, epitetet utpräglad målskytt, men i Anton Holms fall är beskrivningen relevant. 30-åringen har under sin karriär vunnit skytteligan i Hockeyallsvenskan, division 1 och J20. Holm har också allt som oftast gjort fler mål än assists. Den senaste säsongen spenderade stockholmaren först i finska TPS innan vingen för första gången i karriären fick testa på spel i SHL med Skellefteå. Poängen uteblev för Holm som nu är tillbaka i AIK för att hjälpa Solna-klubben bli ett topplag i Hockeyallsvenskan. Det är inga höga odds på att han återigen kommer att göra fler mål än assist, däremot är frågan om en bra säsong i Hockeyallsvenskan gör att klubbarna i SHL ånyo får upp ögonen för Anton Holm?

Amil Krupic

Född: 1995-08-15
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Amil Krupic är en stor och stark back som dessutom utvecklat sitt offensiva spel på senare dagar. Krupic föddes i fotbollsstaden Halmstad där han spelade för Halmstad Hammers till han var 15 år gammal. Då blev det istället Rögle BK för Krupic som efter tre framgångsrika säsonger i klubbens U16, J18 och J20 valde att lämna för värsta rivalen Malmö Redhawks. Ett väldigt kaxigt byte att göra som 18-åring. Krupic hann även med att representera Pantern, Saskatoon Blades i kanadensiska WHL, Kallinge/Ronneby och Vita Hästen innan han under säsongen 2019/20 verkligen slog igenom på seniornivå. 25-åringen noterades för hela 36 poäng i Hockeyallsvenskans nykomlingar Kristianstad som back. Ruskigt starka siffror. Blir intressant att se om ishockeyspelaren Amil Krupic kan infria förväntningarna i AIK.

Fredric Weigel

Född: 1992-04-23
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Fredric Weigel är en poängspelare av högsta rang, åtminstone på allsvensk nivå. Stockholmaren har på 195 grundseriematcher i Sveriges näst högsta liga svarat för imponerande 132 poäng vilket ger ett snitt på 0.68 poäng per match. Hans absolut främsta tillgång är spelförståelsen och passningsspelet medan 28-åringen fortfarande kan utveckla sitt defensiva spel för att så småningom kunna spela i en topp 3 SHL-kedja. Haninge-produkten har lirat i Sverige i hela sitt liv förutom en kort sejour i finska Liiga-klubben Jukurit där det blev 17 matcher säsongen 2019/20 innan han avslutade året i Björklöven. Fredric Weigel kommer att vara en bärande spelare för AIK kommande säsong. Han har bildat en intressant lina tillsammans med Anton Holm och svenskamerikanen Oliver Wahlstrom på försäsongen.

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan 
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis