Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IF Björklöven

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Löven från Umeå hade sin glansperiod på 1980-talet när klubben gjorde sin längsta sammanhängande svit i Elitserien och krönte det med ett SM-guld 1987. Nästan hela 2000-talet har Björklöven varit ett givet inslag i Hockeyallsvenskan, undantaget några år när man tvingades ner i division 1 efter att inte ha klarat elitlicensen. Tvillingarna Patrik och Peter Sundström har Björklöven som moderklubb och både Calle Johansson och Ulf Dahlén spelade för klubben innan de flyttade till NHL. Annars är nog letten Alexandrs Belavskis klubbens största profil genom tiderna. Han gjorde över tio säsonger i Löven på 1990-talet och har flera poängrekord i klubben.

Grundad: 1970
Hemmaarena: A3 Arena
SM-guld: 1 st
Tränare: Hans Wallson

Spela på Björklöven på Oddset.

Tongivande spelare

Fredric Andersson

Född: 1988-10-13
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Fredric Andersson blev utsedd till lagkapten sin första säsongen i Björklöven och 29-åringen svarade upp med att göra sin poängmässigt bästa säsong som senior. Centern gjorde en del landskamper som junior och spelade även tv-pucken, men som senior har Andersson aldrig fått representera Tre Kronor. Fredric Andersson är en framträdande spelare i Hockeyallsvenskan, men har inte lyckats ta en ordinarie plats i SHL, trots många försök. Andersson har spelat hela sin karriär i Sverige, men flyttat runt en hel del. SSK, MODO, Linköping, Örebro och Västervik har hockeyspelaren representerat under karriären.

Alex Hutchings

Född: 1990-11-07
Land: Kanada
Position: Forward
Klubbfattning: Höger

Den kanadensiska ishockeyspelaren Alex Hutchings draftades 2009 som nummer 93 totalt av Tampa Bay Lightning. Den spelskickliga forwarden har dock aldrig fått chansen i världens bästa ishockeyliga. Istället har det blivit flera säsonger i de nordamerikanska ligorna AHL, ECHL och OHL innan karriären 2014 fortsatte i Europa. I Hockeyallsvenskan har det blivit totalt fyra säsonger för Björklöven och Oskarshamn. Burlington-födde Hutchings är en produktiv ytterforward som genom hela sin karriär har gjort mycket poäng. Han tvekar inte heller på att stå upp både för sig själv och sina lagkamrater vilket hans utvisningsminuter vittnar om.

Daniel Rahimi

Född: 1987-04-28
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Daniel Rahimis mått, 190 centimeter och 98 kg, gjorde honom attraktiv för scouterna i NHL och svensken, med iransk pappa, draftades av Vancouver Canucks i den tredje rundan av draften 2006. Rahimi försökte ta en plats i bröderna Sedins lag men fick bara spela i farmarligan AHL och även ECHL under två säsonger. Rahimi vände tillbaka till Sverige och har spelat i SHL sedan hösten 2009, med undantag för en säsong i NLA med HC Davos. Daniel Rahimi var med och vann SM-guld med Växjö Lakers 2018 och har vunnit brons i VM med Tre Kronor. Rahimi lämnade Växjö efter säsongen 2019/20 och är nu tillbaka i moderklubben han lämnade för hela 13 år sedan. Fyller år samma dag som svensk ishockeys bästa back genom tiderna, Nicklas Lidström.

Gustav Possler

Född: 1994-11-11
Land: Sverige
Position: Ytterforward
Klubbfattning: Vänster

Gustav Possler har sju säsonger bakom sig som ordinarie i SHL och draftades 2013 av Buffalo Sabres. Något spel i NHL, eller Nordamerika överhuvudtaget, har det inte blivit för Possler. Istället har han plågats av skador de senaste åren och inte gjort en hel säsong i SHL sedan 2016. Gustav Possler har IFK Tumba som moderklubb men har fått sin hockeyfostran i Norrland. Han har tillhört både Björklöven, Luleå och Modo under sin karriär. Possler är årsbarn med bland andra NHL-stjärnorna FIlip Forsberg, Hampus Lindholm och Alexander Wennberg och gjorde en hel del landskamper för Tre Kronor som junior, men har inte gjort några landskamper för Sverige som senior. Har värvats till Löven som en tilltänkt poängspelare. Frågan är om Possler kan repa mod efter ett dystert fjolår med Djurgården.