Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

BIK Karlskoga

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

BIK Karlskoga, eller tidigare Bofors, KB63 och Karlskoga IF, är det mest stabila laget i Hockeyallsvenskan och har tillhört serien i över 20 år. BIK spelar i klassiska Nobelhallen och har de senaste åren tillhört de bättre lagen i Hockeyallsvenskan men inte lyckats ta steget upp i SHL. Klassiska spelare som Bengt-Åke Gustafsson, Emil Kåberg och Kristofer Näslund har burit den blå tröjan. BIK Karlskoga har totalt sett gjort 16 säsonger i den högsta serien i ishockey i Sverige.

Grundad: 1978
Hemmaarena: Nobelhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Karl Helmersson

Här kan du spela på BIK på Oddset

Tongivande spelare

Gustaf Thorell 

Född: 1989-12-12 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

30-årige Gustaf Thorell är en typisk hockeyspelare som dominerar på den näst högsta nivån men inte klarar steget till den högsta, i det här fallet SHL. Thorell debuterade i SHL redan som tonåring, men det var inte förrän efter över 20 matcher som forwarden gjorde sin första poäng. I Hockeyallsvenskan och den norska ligan har det gått bättre och för tre år sedan var han tillbaka i BIK Karlskoga efter en säsong i SHL med Brynäs och Färjestad. Han gjorde utmärkta 37 poäng på 47 matcher i fjol i BIK. Oddsen talar för ytterligare en poängrik säsong för Färjestad-produkten. Säsongen 2005/06 vann Thorell både TV-pucken med Värmland och SM-guld med Färjestads J18-lag.

Stefan Steen

Född: 1993-01-06
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Stefan Steen är åter tillbaka i de värmländska skogarna efter två år på drift i Närke med Örebro samt det finska laget Sport. Steen fostrades i Sunne IK, men flyttade till Leksand för att studera på klubbens hockeygymnasium som 16-åring. Efter två år i Dalarna valde den 187 centimeter långe målvakten att testa lyckan i Skellefteå AIK där det blev fyra säsonger. 2014 fick han krydda tiden i Västerbotten med ett SM-guld, även om Steen själv lirade andrafiol bakom Markus Svensson. Året därpå vaktade den värmländska burväktaren målet i tre slutspelsfighter för Växjö Lakers som även de blev SHL-mästare. BIK Karlskoga blir Stefan Steens nionde svenska klubb.

Wilhelm Westlund

Född: 1995-03-15
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Wilhelm Westlund ansågs vara en stor talang som ung och fick även möjligheten att representera ungdom- och juniorlandslagen från U16 till U18. Stockholmskisen vann Lill-Strimmas Stipendium som TV-puckens bäste back innan han bytte SDE mot Färjestad som 15-åring. Efter tre säsonger i FBK:s organisation draftades den begåvade tvåvägsbacken av Colorado Avalanche 2013. “Vesslan” testade på SHL med både FBK och Djurgården utan att riktigt få det att flyga. Efter två skapliga säsonger med Vita Hästen mellan 2017 och 2019 kom så genombrottet i på seniornivå i Karlskoga 2019/20 där 25-åringen noterades för hela 39 poäng på 53 matcher.     

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis