Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Karlskrona HK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Karlskrona började sitt hockeyliv i division 3 i början av 2000-talet och avancerade relativt snabbt till division 1. Från 2012 har det dock gått ännu fortare för KHK. Avancemang till Hockeyallsvenskan och efter bara tre säsonger där, gick klubben sensationellt nog upp i SHL. Där blev vistelsen treårig och KHK är nu tillbaka i Hockeyallsvenskan. Klubbens historia är inte särskilt anrik och den kanske mest kände med koppling till föreningen är ex-tränaren Ove Molin, som gjorde 18 säsonger i SHL som spelare för Brynäs.

Grundad: 2001
Hemmaarena: NKT Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Ove Molin

Spela på KHK på Oddset.

Tongivande spelare

Arvid Ljung 

Född: 1992-09-03 
Land: Sverige 
Position: Målvakt 
Plockar: Vänster 

Arvid Ljung har gjort en annorlunda resa upp till seniorspel på elitnivå. Som junior spelade han aldrig varken i J18-elit eller J20-superelit utan har istället gått den långa vägen via spel i moderklubben Kungälv vidare till Nässjö och Töreboda i Division 2. 2016 tog Mariestad en chansning på den 191 centimeter långa burväktaren som med sina 94,5 i räddningsprocent var en av de bästa målvakterna i hela Hockeyettan. Redan efter ett år i Sveriges tredjeliga gick flyttlasset vidare till Almtuna där det blev två stabila säsonger för Ljungs del trots att laget kämpade i botten av tabellen. Nu blir det alltså spel i Karlskrona och ett KHK som är inne i en ombyggnation av både spelartrupp och ledarstab.  

Niklas Johansson 

Född: 1985-08-06 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Karlskronas Lagkapten Niklas Johansson är den absolut viktigaste spelaren i Philippe Horskys lagbygge. 34-åringen är sju år äldre än lagets näst äldsta spelare och blir, med sin rutin, den som framförallt ska visa vägen för de yngre spelarna. Efter några år i Hockeyettan med bland annat Piteå och Hudiksvall har Johansson varit en pålitlig poängplockare i Allsvenskan under de senaste fyra åren. Den spelskickliga centern noterades i fjol för 42 poäng på 55 matcher vilket är hans bästa Allsvenska notering någonsin. Johansson växte upp i Piteå och spelade TV-pucken för Norrbotten.      

Daniel Norbe 

Född: 1995-08-22 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Daniel Norbe har varit en stabil tvåvägsback i Allsvenskan under fyra säsonger. Det är en vältränad hockeyspelare som loggas för många minuter. Han har, trots mycket istid, inte missat en enda match under de senaste två åren. Efter spel med först Växjö och sedan HV71:s juniorer inledde Norbe seniorkarriären i Tingsryd där det blev tre säsonger i Nelson Garden Arena. Säsongen 17/18 stod ishockeybacken för sin hittills bästa säsong vilken uppmärksammades av Karlskrona. Norbe var riktigt lovande som ungdomsspelare och fick vid 15-års ålder chansen att representera U16-landslaget i åtta fighter. På meritlistan finns också ett TV-puckssilver med Småland.    

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.