Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Södertälje SK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Sjufaldiga svenska mästarna SSK är ett klassiskt svenskt ishockeylag, trots att föreningen bara vunnit ett SM-guld sedan 1956. På senare år har SSK, trots kräftgång i seriesystemet med flera säsonger i division 1, lyckats locka till sig unga spelare som utvecklats i klubben. Mest noterbara är Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar och det etablerade tjeckiska stjärnskottet i NHL David Pastrnak. SSK har faktiskt gjort näst flest säsonger i den högsta serien i Sverige genom tiderna, efter Djurgården, och är sedan säsongen 2016/17 tillbaka i Hockeyallsvenskan. De spelar sina matcher i klassiska Scaniarinken. Unge och oerfarne Dennis Bozic ska tillsammans med rutinerade Nichlas Falk leda årets upplaga av anrika Södertälje SK.

Grundad: 1902
Hemmaarena: Scaniarinken
SM-guld: 7 st
Tränare: Nichlas Falk/Dennis Bozic

Spela på Södertälje på Oddset.

Tongivande spelare

Christopher Bengtsson 

Född: 1993-10-19 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Efter ett dystert år i SHL med först Rögle och sedan Färjestad kritade Christopher Bengtsson på för SSK inför säsongen 2019/20. Hockeyspelaren från Stockholm noterades för respektabla 27 pinnar på 41 matcher förra säsongen vilket är hans näst bästa facit någonsin som senior. Bengtsson är fostrad i talangfabriken Huddinge IK som han tillhörde fram till 2011. Efter ett par tunga år i MODO och Kalpa i Finland hittade forwardstanken rätt i Södertälje säsongen 2017/18 och stod för imponerande 48 poäng på 54 matcher. Det återstår att se om Bengtsson kan toppa den noteringen kommande hockeyår i Södermanland.

Nick Olesen 

Född: 1995-11-14 
Land: Danmark 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Dansken Nick Olesen lyckades fylla tomrummet efter landsmannen Nicolai Meyer, som lämnade för Malmö, på ett lysande sätt. Olesen vann den interna poängligan med finfina 56 poäng på 51 matcher. Forwarden hade även en riktigt bra säsong i bottenlaget och numera konkursade IK Pantern året innan. I Skåne blev det 37 poäng på 48 fighter för 24-åringen som dessutom belönades med en plats i den danska VM-truppen. Olesen, som växte upp på Jylland, har Frederikshavn IK som moderklubb men flyttade till värmländska Karlskoga redan som 16-åring och tillbringade där två år i stadens ishockeygymnasium innan Växjö Lakers snappade upp den unge talangen. Efter ett par säsonger i Hockeyettan och den danska ligan blev det sedermera Pantern och sedan ett år tillbaka anrika SSK.

Alexander Falk 

Född: 1993-05-24 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Stockholmaren Alexander Falk lämnade 08-området för första gången någonsin i karriären när han för två år sedan kritade på för SHL-nykomlingen Timrå IK. I Medelpad uteblev succén för 27-åringen, som i fjol istället valde att testa lyckan i klassiska Södertälje i Hockeyallsvenskan. Där fick han omgående axla rollen som assisterande kapten. Falk tog på allvar en plats i Djurgården under åren i Hockeyallsvenskan och har gjort sex säsonger för mesta mästarna. Som hockeyspelare snittar Falk ett mål per säsong, så han ska inte misstas för Erik Karlsson eller Paul Coffey, utan gör sitt jobb i egen zon. 

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.