Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Timrå IK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Timrå har 36 säsonger bakom sig i SHL genom åren, varav 14 har kommit sedan år 2000. En glansperiod som sammanfaller med Henrik “Zäta” Zetterberg ankomst till laget. Den svenska NHL-legendaren var med och spelade upp Timrå i SHL år 2000 och spelade även för klubben under lockouten i NHL, år 2005. Många profiler har spelat för klassiska Timrå IK genom åren; Lill-Strimma Svedberg, Inge Hammarström, Pekka Lindmark, Mats Näslund, Fredrik Bremberg, Jonathan Hedström och nu på senare tid supertalangerna Elias Pettersson och Jonathan Dahlén.

Grundad: 1928
Hemmaarena: NHK Arena
SM-guld: 0
Tränare: Fredrik Andersson

Här kan du spela på Timrå på Oddset

Tongivande spelare

Jonathan Dahlén 

Född: 1997-12-20 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Efter en tuff säsong borta i Nordamerika valde Jonathan Dahlén att återvända “hem” till Timrå 2019. Jonathan, son till legendaren Ulf Dahlén, draftades 2016 som nummer 42 av Ottawa Senators men det var under efterföljande säsong som han på allvar slog igenom. Dahlèn noterades för 50 poäng på 49 matcher i Timrå och hann dessutom med att panga dit fem mål på sex matcher i JVM. Säsongen 2017/18 förde Jonathan sitt Timrå hela vägen upp till SHL innan skutan styrdes vidare över Atlanten och Vancouver. För två säsonger sedan trejdades han till San Jose Sharks där det blev sju fighter för farmarlaget Barracuda i AHL. Talangen stod för hela 77 poäng i Hockeyallsvenskans grundserien föregående säsong. Det är knappast några höga odds på att Dahlèn ånyo återfinns högt upp i poängligan när säsongen ska summeras.

Albin Lundin

Född: 1996-03-15
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster

Albin Lundin var inför säsongen 2019/20 ganska så anonym för den breda hockeypubliken i Sverige. Sollentuna-produkten gick Djurgårdens hockeygymnasium där han under sitt sista år var kapten för klubbens J20-lag och dessutom fick känna på spel i SHL. Efter några turer i Väsby, Almtuna och Skellefteå kritade den aviga centern på för Timrå i Hockeyallsvenskan, i Medelpad gjorde Lundin stor succé i fjol tillsammans med sin radarpartner Jonathan Dahlén. 24-åringen noterades för hela 68 poäng vilket är fler än vad han tidigare gjort under hela sin karriär som seniorspelare. Oddsen på att Albin Lundin spelar SHL-hockey inom två år torde vara låga.

Jacob Blomqvist

Född: 1986-11-08
Land: Sverige
Position: Center/forward
Klubbfattning: Höger
Draftad: Odraftad

Efter sex raka säsonger i Brynäs fick Jacob Blomqvist inför säsongen 2020/21 inte förnyat kontrakt med Gävle-klubben. Blomqvist debuterade i SHL redan som 18-åring hösten 2005, men fick sedan ta den långa vägen tillbaka till den högsta hockeyligan i Sverige. Det blev åtta matcher i SHL den säsongen, men betydligt fler i J20 SuperElit. Efter det fick den ganska stabila poängplockaren ta vägen via division 1 och Hockeyallsvenskan innan han kom till Modo 2010. Men det blev bara fem poäng på 49 matcher i SHL den säsongen och anfallaren vände tillbaka till hockeyallsvenskan och två säsonger med klassiska Leksand. Sedan 2014 har han spelat för Brynäs och haft en ledarbokstav på bröstet alla säsonger utom en. Den 33-årige ishockeyspelaren kommer även att vara en viktig ledargestalt i Timrå IK.

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här

Läs mer om lagen i HA

Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis