Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Tingsryds AIF

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Småländska Tingsryd är ett klassiskt hockeynäste i Sverige även om föreningen AIF kanske inte nått några större framgångar under närmare 70 års existens. Men sju säsonger har det i alla fall blivit i SHL, under framförallt 1960- och 1970-talen. Under 2000-talet har Tingsryd varvat spel i Hockeyallsvenskan med Division 1. Backen Oliver Ekman-Larsson är den mesta kända Tingsrydsprodukten, men under tidigare årtionden kan både Des Moroney, Roger Waldemar och Larry Pilut nämnas som viktiga spelare för TAIF. Pilut är numera ass-coach i klubbens A-lag. Tingsryd var tidiga i Sverige med konstfrusen rink, redan 1969 stod rinken klar, på samma plats där nuvarande Nelson Garden Arena är placerad. Magnus Bogren är både huvudtränare och sportchef i TAIF. 

Grundad: 1923
Hemmaarena: Nelson Garden Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Magnus Bogren

Här kan du spela på Tingsryd på Oddset

Tongivande spelare

Andreas Ljunggren 

Född: 1995-07-18 
Land: Sverige 
Position: Målvakt 
Plockar: Vänster 

Andreas Ljunggren kliver in på sin fjärde säsong i den grönvita TAIF-dressen. Ishockeymålvakten från Kungsbacka har under de första tre åren fått lira andrafiol bakom Niklas Rubin, Tex Williamsson och i fjol Arvid Söderblom. Mikael Sandberg, målvaktstränare för Smålandsklubben, har gjort ett strålande jobb med Rubin, Williamsson och Söderblom, alla tre räddar numera puckar i SHL. Tanken är att Ljunggren ska axla en roll som förstemålvakt och med rätt guidning från Sandberg kan talangfulle Ljunggren göra en liknande resa som sina tidigare kollegor.

Rasmus Bengtsson 

Född: 1993-05-14 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Rasmus Bengtsson inledde sin hockeykarriär i Landskronaklubben IF Lejonet. Som 15-åring flyttade den unge backtalangen till Ängelholm där det blev tre säsonger för Rögles juniorer och en säsong i A-laget, som då spelade i Allsvenskan. 2011 draftades han av Florida Panthers som nummer 59 totalt. Bengtsson är en offensivt skicklig back som dessutom har bra storlek, något som NHL-klubbar värderar högt. Skånepågen fick dock aldrig sitt genombrott som senior utan har varit bofast i Allsvenskan i snart ett decennium. Föregående säsong hade 27-årige hockeyspelaren sitt bästa år i Tingsryd med 23 pinnar på 52 fighter. Bengtsson har gjort 51 juniorlandskamper för Sverige.

Benjamin Nissner 

Född: 1997-11-30 
Land: Österrike 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Österrikaren Benjamin Nissner är lite av ett oskrivet kort. Vänsterforwarden är född och uppvuxen i Wien och har i hela sitt hockeyliv tillhört Vienna Capitals organisation. 21-åringen fick sitt stora genombrott i fjol då han stod för 38 pinnar för sitt Capitals, som nådde hela vägen till final i den inhemska serien EBEL. För den prestationen belönades han med priset “Rookie of the year”. Tingsryd, med tränare Bogren i spetsen, har höga förhoppningar på den unge liraren och det är inga höga odds på att Nissner kommer tillhöra en av toppkedjorna som äntrar isen i Nelson Garden Arena.   

Filip Cederqvist

Född: 2000-08-23
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Filip Cederqvist är lite av en “late bloomer” som få hade koll på när han som 18-åring debuterade i SHL för Växjö och sedermera fick göra hela 33 grundseriematcher och sex slutspelsmatcher för Lakers under säsongen 2018/19. Cederqvist har Skara IK som moderklubb där han spelade fram till han var junior innan flyttlasset gick vidare till Västerås. Efter en säsong i ABB Arena Nord snappade alltså Lakers upp den offensivt skicklige forwarden, i Småland tog sedan karriären fart på allvar och västgöten draftades också av Buffalo Sabres år 2019 som nummer 143 totalt. Ett år efter samma klubb hade valt en annan västgöte, Rasmus Dahlin allra först i draften.
 

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis