Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Väsby

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Väsby IK, mer känt som “Vilda Väsby” efter den makalösa säsong klubben gjorde 1986/87 när de från ingenstans tog klivet upp i Elitserien, är en ishockeyklubb från Upplands Väsby norr om Stockholm. Under hela 80-talet huserade Väsby i Division 1 och tränades bland annat av Per Bäckman. Spelare som stack ut var Roger Melin, Tord Engdahl och Per Bergman. När väl Väsby gick upp i Sveriges högsta liga var de flesta experter rörande överens om att stockholmarna skulle åka ur lika fort igen. Mycket riktigt blev det bara ett år i Elitserien för Väsby som efter 22 omgångar endast hade plockat tre poäng, en bottennotering som står sig än idag. Väsby IK vann finalen i Hockeyettan säsongen 2019/20 och tilldelades sedermera en plats i Hockeyallsvenskan sedan Karlskrona tvångsdegraderas till Hockeyettan. Niklas Wikegård, Charles “Challe” Berglund och Roger Melin har tidigare tränat VIK. Kända spelare som representerat hockeyklubben är bland andra Lars-Göran Wiklander, Patric Hörnqvist, Tobias Björnfot, Oscar Dansk och Andreas Paulsson.

Grundad: 1956 
Hemmaarena: Renew Arena
SM-guld: 0
Tränare: Viktor Tuurala

Här kan du spela på Väsby på Oddset

Tongivande spelare

Henrik Rommel

Född: 1994-06-21
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

26-årige Henrik Rommels kanske största merit är att han vann TV-pucken med Stockholm. Forwarden gick dock poänglös från samtliga åtta matcher i turneringen. Poängbäst i laget var före detta lagkamraten i Vita Hästen Mattias Kalin. Rommel har sex matcher i SHL på sin meritlista och har spelat de fyra senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan. För två år sedan var Henrik Rommel en toppspelare i Vita Hästen där stockholmaren noterades för imponerande 33 poäng på 50 matcher. Den vänsterfattade ishockeyspelaren värvades av moderklubben AIK där han, precis som hela laget, inte alls lyckades infria förväntningarna. Lossnar det månne för Rommel i nykomlingarna Väsby IK?

Sebastian Bengtsson

Född: 1994-10-25
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Sebastian Bengtsson har mycket ishockey i sig, men har trots det aldrig riktigt lyckats få det att flyga på allsvensk nivå. I Hockeyettan har Huddinge-produkten ett snitt på omkring en poäng per match i lag som Borlänge, Västervik, HC Dalen, och Kallinge/Ronneby. Tyvärr för Bengtssons del blir hans defensiva svagheter extremt blottade i Hockeyallsvenskan. Under de två senaste säsonger i Södertälje SK har den kortväxte liraren mindre smickrande -20 i plus/minus-statistiken på 91 matcher. Lär troligen få en stor roll i Väsby där 25-åringen enligt alla odds kommer producera en del poäng, men även vara inne på en hel del mål bakåt.

Henrik Lundberg

Född: 1991-01-14
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Henrik Lundberg är en av Hockeyallsvenskans mest rutinerade målvakter med åtta säsonger bakom sig i Sveriges näst högsta liga. Lundberg föddes i Lerum och tillbringade sina ungdomsår i Lerums BK innan han gick tre år på Frölundas hockeygymnasium. 29-åringen har därefter varit runt i flertalet klubbar, både i SHL och Hockeyallsvenskan. Dock utan att lyckas fullt ut i något lag även om han stundtals gjorde det bra som andremålvakt i Örebro mellan 2012 och 2016. Lundberg har spenderat de senaste två åren i värmländska Karlskoga där han emellertid blev utkonkurrerad av unge Tim Juel den gångna säsongen. Det är ingen högoddsare att Henrik Lundberg kommer behöva göra sin bästa säsong karriären för att Väsby ska ha någon chans att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan.
 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.