Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Västerviks IK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Västerviks IK är en del av det småländska ishockeyarvet. HV71, Växjö Lakers och IK Oskarshamn finns i SHL och Tingsryd AIF återfinns tillsammans med Västervik i Hockeyallsvenskan. Västervik gör sin femte säsong i Hockeyallsvenskan efter att före det tillbringat 2000-talet i division 1 och division 2. 1997 kvalade man mot Elitserien men lyckades inte nå dit. Emil Georgsson är Västerviks store spelare under 2000-talet och är nu både sportchef och assisterande tränare medan Mattias Karlin gör sin tionde säsong som huvudtränare för klubben.

Grundad: 1971
Hemmaarena: Plivit Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Mattias Karlin

Spela på Västervik på Oddset.

Tongivande spelare

Victor Öhman 

Född: 1992-04-07 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Victor Öhman, son till dubbla SM-guldmedaljören Roger Öhman, ansågs vara en supertalang som ung och sprutade in poäng i Malmös juniorlag såväl som i ungdomslandslagen. Karriären fortsatte sedan i Linköping där han på 48 matcher noterades för 52 poäng i klubbens J20-lag som dessutom bärgade ett SM-guld samma år. När sedan Öhman uppnådde seniorålder kom aldrig genombrottet många väntade på. Efter ett par år i Danmark och Hockeyettan kom så lyftet i Västervik år 2015 där han var med och spelade upp klubben i Allsvenskan. De tre senaste säsongerna i Allsvenskan har skåningen mäktat med ett snitt på strax under en poäng per match. Tekniken och spelsinnet finns för spel på högre nivå. Det är farten på skridskorna som inte riktigt räcker. 

Kellen Jones

Född: 1990-08-16
Land: Kanada
Position: Anfallare
Klubbfattning: Vänster

Kellen Jones gjorde 2018 sin första säsong någonsin utanför Nordamerika och det med Västervik i Hockeyallsvenskan. Kellen Jones draftades i den sista rundan av NHL Entry Draft 2010 av Edmonton Oilers, som valde Taylor Hall med förstavalet i samma draft. Forwarden valde collegevägen och efter avslutad utbildning har Jones spelat i Oilers farmarlag i AHL och även i ECHL. Kanadensaren är åter tillbaka i Västervik efter en bra säsong i schweiziska HC Thurgau och förväntas ånyo att bidra med en hel del poäng. Klubben har stora förväntningar på den 30-årige hockeyspelaren och den som vill satsa högt kan betta på att Jones slåss högt uppe i HA:s poängliga denna säsong. 

Joakim Hagelin

Född: 1989-04-30
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Joakim Hagelin hade ett tungt fjolår som kantades av en ihållande ljumskskada, efter en operation i våras är 31-åringen nu helt återställd och blev Västerviks sista pusselbit i lagbygget. Hagelin är född och uppvuxen i Linköping och var även en lovande talang i fotboll som ung. Powerforwarden valde dock att satsa på ishockeyn och hade ett par framgångsrika år som junior i LHC. Hagelin fick bland annat testa på spel med U18-landslaget 2007 där han noterades för ett mål på två landskamper. Östgöten har bara 19 SHL-matcher på sitt CV, men varit väldigt framgångsrik i Hockeyallsvenskan i framförallt IK Oskarshamn. Övriga HA-klubbar som Hagelin representerat är Djurgården, AIK och MODO. 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis