Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Vita Hästen

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Vita Hästen är ett klassiskt namn i svensk ishockey, trots att klubben aldrig spelat i SHL/Elitserien. Det var nära några gånger både på 1970-talet och 1990-talet, men satsningarna har slutat i platt fall, senast med konkurs som följd. Dagens version av Vita Hästen etablerades år 2006 och sedan de fem senaste säsongerna spelar Norrköpingsklubben i Hockeyallsvenskan igen. Vita Hästen är moderklubb för bröderna Jimmie och Jonathan Ericsson. Jimmie Ericsson har vunnit SM-guld, Gagarin Cup, VM-guld, VM-silver, VM-brons och OS-silver och lillebror Jonathan Ericsson har gjort tolv säsonger i NHL med Detroit Red Wings.

Grundad: 1967
Hemmaarena: Himmelstalundshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Tony Zabel

Spela på Hästen på Oddset.

Tongivande spelare

Jesper Samuelsson 

Född: 1988-06-13 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Lagkaptenen Jesper Samuelsson är tillsammans med Arvid Degerstedt de enda hockeyspelarna i Vita Hästen som har föreningen som moderklubb. Samuelsson blev år 2008 vad de i Nordamerika kallar Mr Irrelevant, alltså den sista spelaren som valdes i NHL Entry Draft. 32-åringen har dock aldrig provat spel i Nordamerika. Jesper Samuelsson har gjort 1,5 säsong med Timrå i SHL, men har annars varit Östergötland trogen. Centern är tveklöst en assistkung, vilket 95 passningspoäng och bara 23 mål under de senaste tre åren påvisar. Spelade TV-pucken två gånger med Östergötland.

Topi Nättinen

Född: 1994-04-01
Land: Finland
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster

Topi Nättinen är Vita Hästens klart mest meriterade nyförvärv inför säsongen 2020/21. Finländaren har närmare 70 juniorlandskamper på sitt CV och var med och vann JVM i Sverige 2014. 26-åringen föddes i staden Jyväskylä och spelade för hockeylaget JYP från barnsben hela vägen upp i A-laget innan SaiPa snappade upp talangen. Han tackade för förtroendet genom att producera 48 poäng på 69 matcher under sitt inledande år i klubben. Efter ett tungt år två med sämre poängproduktion och hela -18 i plus/minus-statistiken valde den spelskickliga centern att byta till TPS. Gör sitt första år i Sverige kommande säsong och där oddsen är låga på att Nättinen kommer att leda Vita Hästens förstakedja.

Jens Holmström

Född: 1991-03-09
Land: Sverige
Position: Center/forward
Klubbfattning: Vänster

Jens Holmström noterades för inte mindre än 82 poäng på 91 matcher i J20 Superelit med Troja/Ljungby och Leksand. Efter en mindre lyckas sejour i Red Bull Hockey Juniors i Österrike, som kantades av flera skador, fick ändå Holmström chansen i Hockeyallsvenskan med Mora IK. En chans tvåvägsforwarden aldrig tog. Ljungbysonen tvingades börja om i Hockeyettan där han snittade omkring 0.7 poäng per match i Visby/Roma, Tingsryd och moderklubben Troja/Ljungby. Kommer närmast från sin poängbästa säsong någonsin som senior under Tony Zabels vingar i Vita Hästen. I fjol stod smålänningen för 30 poäng på 43 matcher, ett facit han åtminstone borde kunna matcha kommande år i spårvagnstaden. 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.