Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Anaheim Ducks

Läs mer om lagen i NHL

Anaheim Ducks bildades av Walt Disney som Anaheim Mighty Ducks 1993, och hade kopplingar till den populära Hollywoodfilmen med samma namn. När Disney sålde ishockeyklubben till Henry och Susan Samueli under lockouten 2005 ändrade man namnet till Anaheim Ducks. Kalifornien-klubben vann organisationens enda Stanley Cup säsongen 2006/07. 

Hemmaarena: Honda Center
Division: Pacific
Stanley Cup-titlar: 1 st
Cap hit: 81 miljoner dollar
Coach: Dallas Eakins
Kända spelare: Teemu Selänne, Paul Kariya, Guy Hebert, Scott Niedermayer, Chris Pronger, Jari Kurri, Sergei Fedorov, Jörgen Jönsson, Patrik Carnbäck

Spela på Anaheim Ducks.

Några av Ducks stjärnor

Rickard Rakell

Stockholmaren Rickard Rakell valde, efter ett par säsonger i AIK som ungdom, att åka över och spela juniorishockey i Kanada. Det blev spel i OHL och Plymouth Whalers, där han spelade i samma lag som framtida NHL-spelare som J.T. Miller (VAN), Vincent Trocheck (CAR) och Tom Wilson (WSH). Rakell är en poängspelare av rang och levererade personbästa 69 poäng säsongen 2017/18. De två senaste åren har det gått aningen sämre för svensken som har noterats för 43 respektive 42 pinnar. Rakell har också representerat Tre kronor på alla nivåer och var en nyckelspelare i laget som vann VM-guld i Danmark 2018.

Namn: Rickard Rakell
Född: 1993-05-05
Position: Högerforward
Säsonger i NHL: 8 st
NHL Entry draft: 2011, 1:a rundan, 30:e totalt av Anaheim Ducks
Meriter: JSM-guld, guld junior-VM, VM-guld
Klubbar: Anaheim Ducks, Norfolk Admirals, Plymouth Whalers, AIK, Spånga

Jakob Silfverberg

Silfverberg är ett efternamn som förpliktigar i hockeysverige. Redan nu är Jakob den mest framgångsrika, men för äldre generationer är sannolikt pappa Jan-Erik Silfverberg och farbror Conny Silfverberg lika kända. Jakob avgjorde SM-finalen 2012 med ett superskott och fick som kapten lyfta Le Mat-pokalen för sitt Brynäs. Efter det åkte Silfverberg över till Ottawa Senators i Kanada, och NHL. Hamnade i Kalifornien och Anaheim Ducks efter att ha varit hårdvalutan i en trejd med stjärnan Bobby Ryan. Har sedan dess varit en nyckelspelare för Ducks. Var en av få spelare i Anaheim som inte hade minus i plus/minus-statistiken föregående säsong.

Namn: Jakob Silfverberg
Född: 1990-10-13
Position: Högerforward
Säsonger i NHL: 9 st
NHL Entry Draft: 2009, 2:a rundan, 39:e totalt av Ottawa Senators
Meriter: SM-guld, guld i Ivan Hlinka Trophy, VM-silver, JSM-guld, OS-silver
Klubbar: Anaheim Ducks, Ottawa Senators, Binghamton Senators, Brynäs IF

Hampus Lindholm

Den reslige skåningen Hampus Lindholm har varit hypad hela sin karriär. En del tyckte att han draftades lite tidigt, med tanke på att man inte sett tillräcklig offensiv från Jonstorp-sonen. Men Hampus Lindholm har hittills motsvarat de högt ställda förväntningarna och var en av anledningarna till att Sami Vatanen trejdades till New Jersey Devils. Ducks ansåg att man inte kunde behålla båda backtalangerna. Lindholm har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt och är den näst bäst avlönade backen i laget, efter Cam Fowler.

Namn: Hampus Lindholm
Född: 1994-01-20
Position: Back
Säsonger i NHL: 8 st
NHL Entry Draft: 2012, 1:a rundan, 6:e totalt av Anaheim Ducks
Meriter: Silver tv-pucken, Silver U18-VM
Klubbar: Anaheim Ducks, Norfolk Admirals, Rögle BK, Jonstorps IF

Ryan Getzlaf

Kapten Getzlaf gick upp på scenen som 19:e spelare i den legendariska draften 2003 med rufsigt hår och tog GM Bryan Murray i hand. Sedan dess har kanadensaren blivit veteran och påminner mer om Mark Messier på hjässan. Den reslige centern har nu varit kapten flest säsonger i Ducks historia, efter att ha passerat Paul Kariya för tre år sedan. Tillsammans med Corey Perry har Getzlaf varit en stor anledning till att Ducks bara missat slutspel tre av de 13 säsongerna de spelade ihop. Trots ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt har Getzlaf redan gjort flest assists i Ducks historia. Har dragits med en hel del skador de senaste åren men spelade de flesta matcherna föregående säsong. Återstår att se om det finns något krut kvar i gubben.  

Namn: Ryan Getzlaf
Född: 1985-05-10
Position: Center
Säsonger i NHL: 16 st
NHL Entry Draft: 2003, 1:a rundan, 19:e totalt av Anaheim Ducks
Cap hit: 8,2 miljoner dollar
Meriter: Stanley Cup-titel, 2 OS-guld, World Cup-guld, VM-silver, JVM-guld
Klubbar: Anaheim Ducks, Portland Pirates, Mighty Ducks of Anaheim, Cincinnati Mighty Ducks, Calgary Hitmen

Här kan du spela på NHL
Läs mer om lagen i NHL
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis