Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Buffalo Sabres

I norra delen av delstaten New York har Buffalo Sabres sitt hem. Klubben har en hel del trogna supportrar, men dessvärre har resultaten länge varit skrala. Sabres har inte tagit sig till slutspel sedan 2011.
Här kan du spela på NHL

Läs mer om och spela på Buffalo Sabres i NHL

Hemmaarena: KeyBank Center
Stanley Cup-titlar: 0 st
Division: Atlantic
Cap hit: 80,7 miljoner dollar
Coach: Don Granato
Kända spelare: Dominik Hasek, Pat LaFontaine, Alexander Mogilny, Phil Housley, Gilbert Perreault, Thomas Vanek, Ryan Miller, Miroslav Satan

Det blågula amerikanska hockeylaget vid den kanadensiska gränsen fick en plats i NHL tre år efter expansionen 1970. Klubbens två Stanley Cup-finaler sammanfaller med Sabres bästa spelare genom tiderna. 1975 leddes man av centern Gilbert Perreault, som säkert haft en annan status i hockeyvärlden om han spelat för moderklubben Montreal Canadiens, istället för okända Buffalo. 1999 leddes Sabres av en av världens bästa målvakter genom tiderna, Dominik Hasek. Båda finalerna förlorade dock Sabres med 4-2 i matcher, mot Philadelphia Flyers och Dallas Stars. Även fast Buffalo draftat spelare som Jack Eichel och Rasmus Dahlin de senaste åren har “Sablarna” inte varit i närheten av att nå en slutspelsplats. Kommer vändningen nu?

Några av Sabres stjärnor

Rasmus Dahlin 

Född: 2000-04-13

Position: Back

Säsonger i NHL: 3 st

NHL Entry Draft: 2018, 1:a rundan, 1:a totalt av Buffalo Sabres

Meriter: J18 SM-guld, CHL-guld, JVM-silver, Bästa back i JVM  

Klubbar: Buffalo Sabres, Frölunda Indians, HC Lidköping 

Rasmus Dahlin blev som andra svensk någonsin vald som nummer ett i draften år 2018. Inte sedan 1989, när en annan rödmosig blond herre vid namn Mats Sundin klev upp på podiet som Québec Nordiques första val, hade det inträffat. Dahlin inledde sin NHL-karriär på ett imponerande sätt och när säsongen var slut blev han nominerad till Calder Trophy (årets rookie). Ett pris som sedan Elias Pettersson tog hem. Lidköpingssonen jämförs av många med legendaren Nicklas Lidström fast med en högre uppsida i offensiven. Kommer troligtvis att få en ännu större roll under kommande säsong och det är nog ingen högoddsare på att Dahlin slår fjolårets notering på 40 poäng. 

Jack Eichel

Född: 1996-10-28 

Position: Center

Säsonger i NHL: 6 st

NHL Entry Draft: 2015, 1:a rundan, 2:a totalt av Buffalo Sabres

Meriter: NCAA-segrare (collegemästerskapet i USA), VM-brons, U18-VM-guld

Klubbar: Buffalo Sabres, Boston University, USNTDP

Amerikanen Jack Eichel är en av alla kända ”tvåor” i NHL-draftens historia. Bara de 20 senaste åren kan Daniel Sedin, Evgeni Malkin, Victor Hedman, Tyler Seguin, Gabriel Landeskog och Patrik Laine nämnas som framgångsrika tvåor i draften. Eichel gick efter Connor McDavid och var lika given tvåa som McDavid var etta. Eichel har dock inte kommit upp till samma höga nivå som kanadensaren hittills, men är Buffalo Sabres klart mest lysande stjärna. Skrev innan säsongen 2017 på ett 8-årskontrakt värt 80 miljoner dollar. Är nu NHL:s 20:e bäst betalda spelare. Gör sin tredje säsong som lagkapten för Buffalo.   

Jeff Skinner

Född: 1992-05-16

Position: Vänsterforward

Säsonger i NHL: 12 st

NHL Entry Draft: 2010, 1:a rundan, 7:e totalt av Carolina Hurricanes

Meriter: VM-silver, Calder Trophy

Klubbar: Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Kitchener Rangers

Jeff Skinner var länge Carolina Hurricanes golden boy utan att riktigt lyckats ta steget till NHL:s absoluta elit. Sedan 2018 tillhör han Buffalo Sabres och är alltjämt en av lagets bäst betalda spelare trots att 29-åringen haft två mediokra säsonger i följd. Skinner hade en briljant debutsäsong i Carolina och blev utsedd till årets rookie 2011. Men de 63 poäng han gjorde då har han inte överträffat sedan dess. Han har dessutom haft minst -14 i plus/minusstatistiken i hälften av sina år i NHL. Toronto-sonen är dock fortfarande ännu relativt ung och har flera år kvar i ligan. Frågan är om det är som nyckelspelare eller som komplementspelare.

Victor Olofsson 

Född: 1995-07-18

Position: Forward

Säsonger i NHL: 3

NHL Entry Draft: 2014, 7:e rundan, 181 totalt av Buffalo Sabres

Meriter: CHL-guld, Skytteligavinnare SHL, J20 SM-silver

Klubbar: Buffalo Sabres, Rochester, Frölunda, Timrå, MODO

Victor Olofsson, eller “Goalofsson” som de kallar Öviks-sonen borta i Nordamerika. På lite osvenskt vis är Olofsson framförallt känd för sitt ljuvliga sinne för målet. Han kan i långa stunder åka runt på tomgång för att helt plötsligt dyka upp och skvätta in två puckar i mål. Framförallt i powerplay där ångermanlänningen ges möjlighet att skina med sitt bländande skott. En typisk målskytt med andra ord, och många sådana är vi i Sverige inte bortskämda med. För att 26-åringen ska ta nästa steg i karriären behöver han öka produktionen fem mot fem som under föregående säsong var undermålig, i ett förvisso uruselt Buffalo. Oddsen är ändå goda på att Olofsson blir en av klubbens bästa målskyttar denna säsong. 

Till NHL-startsida

Här kan du spela på NHL