Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

New Jersey Devils

Läs mer om lagen i NHL.

I nutid är New Jersey Devils känt som det bästa laget i ishockeyns Dead Puck Era, som personifierades av en stark defensiv i alla aspekter av spelet. Hall of Famers som Martin Brodeur, Scott Stevens och Scott Niedermayer, men även offensivt duktiga försvarsspelare som John Madden och Jay Pandolfo. I dåtid, när Devils flyttade från Colorado till New Jersey, kallade Wayne Gretzky organisationen för en Musse Pigg-verksamhet. Sedan storhetstiden med tre Stanley Cup-titlar 1995-2003 har Devils haft svårt att hitta en identitet. Kanske ska det vara med fart och teknik nu när truppen fyllts av spelare som Nico Hischier, Kyle Palmieri, Will Butcher och framförallt tidigare draftettan Jack Hughes.  

Hemmaarena: Prudential Center
Stanley Cup-titlar: 3 st
Division: Metropolitan
Coach: Lindy Ruff
Kända spelare: Martin Brodeur, Patrik Elias, Claude Lemieux, Scott Stevens, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Brian Rafalski, John MacLean

Här kan du spela på New Jersey Devils

Några av Devils stjärnor

Corey Crawford

Född: 1984-12-31 
Position: Målvakt
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2003, 2:a rundan, 52:a totalt av Chicago Blackhawks
Meriter: 2 Stanley Cup-titlar, World Cup-segrare, 2 Jennings Trophy
Klubbar: New Jersey Devils, Chicago Blackhawks, Rockford Icehogs, Norfolk Admirals, Moncton Wildcats

Målvakten Corey Crawford har, trots dubbla Stanley Cup-ringar och guld i World Cup, aldrig riktigt fått de hyllningar han förtjänar. Förmodligen beror det på att Chicago hade ett sådant stjärnspäckat hockeylag under guldåren. Kanadensaren har på senare tid dragits med skadeproblematik och faktiskt inte nått 40 starter under någon av de senaste tre säsongerna. Efter 15 år i Blackhawks organisation har 35-åringen tecknat ett tvåårskontrakt med New Jersey. Frågan är om Corey Crawford är lösningen på Devils målvaktsproblem? Den som lever får se.

P.K. Subban

Född: 1989-05-13
Position: Back
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2007, 2:a rundan, 43:e totalt av Montreal Canadiens
Meriter: OS-guld, JVM-guld, Norris Trophy
Klubbar: New Jersey Devils, Nashville Predators, Montreal Canadiens, Hamilton Bulldogs, Belleville Bulls

Pernell Karl Subban är en av tre bröder (Malcolm och Jordan) som alla spelat eller spelar ishockey på högsta tänkbara nivån. P.K. är den störste profilen och mest framgångsrike brodern. Sedan han slog igenom i NHL 2010 har han varit bland de bästa poängplockarna av backarna och det är framförallt i powerplay som Subban kommer till sin rätt. Bara Erik Karlsson har gjort fler poäng i PP än Subban under samma tidsperiod. Ishockeyspelaren har på senare år också uppmärksammats för sin relation med alpinlegendaren Lindsey Vonn. Fjolårets säsong blev ingen höjdare för Subban som noterades för 18 poäng och spelade -21 under sitt första år med Devils. Det är dock ingen högoddsare att den statistiken förbättras avsevärt till årets säsong då den rutinerade backen fått acklimatisera sig bättre i Newark.  

Jack Hughes

Född: 2001-05-14
Position: Center
Säsonger i NHL: 1 st
NHL Entry Draft: 2019, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils
Meriter: JVM-silver, J18VM-silver, J18VM-brons, Årets junior i USA
Klubbar: New Jersey Devils, USNTDP

Amerikanen Jack Hughes har varit en snackis ända sedan 19-åringen gjorde 159 poäng på 80 matcher för ett Toronto-lag säsongen 2016/17. Jack kommer från en hockeyfamilj där mamman vunnit VM-silver, pappan bland annat gjort en säsong i Piteå i Sverige och äldre brodern Quinn Hughes draftades av Vancouver Canucks som sjua 2018. I kulisserna finns även en Lukes Hughes, som kan draftas 2021. Jack Hughes spelade 2018/19 både för USA:s J18-lag, JVM-lag och seniorlandslag i VM. Förväntningarna var enorma på rookien från Florida under sin debutsäsong men någon större succé blev det inte. Hughes noterades för 21 poäng på 61 matcher och nog finns det betydligt mer att bevisa när pucken säsongen 2020/21 släpps.

Nico Hischier

Född: 1999-01-04
Position: Center
Säsonger i NHL: 4
NHL Entry Draft: 2017, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils
Meriter: Årets rookie QMJHL, Årets rookie CHL
Klubbar: New Jersey Devils, Halifax Mooseheads, SC Bern, Visp

Nico Hischier blev den första schweizaren att någonsin väljas först i draften när New Jersey Devils tingade centern år 2017. Senare samma år debuterade Hischier för de rödsvarta Djävlarna och noterades omgående för finfina 52 poäng på 82 matcher, siffror som alltjämt är hans bästa. Devils har haft svårt att hitta rätt omgivning runt den schweiziska spelmotorn, planen är att svenske Alexander Holtz på ska sikt ska spela bredvid Hischier. Vilken spännande duo det kan bli vad det lider! Klassas redan som en av Schweiz absolut bästa spelare genom tiderna sin unga ålder till trots.

Nikita Gusev

Född: 1992-07-08
Position: Forward
Säsonger i NHL: 2
NHL Entry Draft: 2012, 7:e rundan, 202:a totalt av Tampa Bay Lightning
Meriter: OS-guld, KHL-titel, JVM-silver, 2 VM-brons
Klubbar: New Jersey Devils, SKA St. Petersburg, Amur, Yugra, CSKA Moskva

Nikita Gusev har varit en av Rysslands största spelare sedan han slog igenom i SKA St. Petersburg säsongen 2016/17 genom att göra 94 poäng på 75 matcher och vinna Gagarin Cup. The Goose, som Gusev kallas för, stannade kvar i SKA ytterligare två säsonger trots att anbuden från NHL haglade in. Något han knappast ångrar idag då han fick chansen att delta i OS 2018 som Ryssland sedermera vann. 28-åringen svarade för 44 poäng på 66 grundseriematcher med Devils den gångna säsongen och är en av lagets absolut viktigaste spelare i offensiven kommande år. 
 

Spela på samtliga matcher i NHL här.
Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.