Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Malmö Redhawks

Läs mer om lagen i SHL.

Om Malmö

Malmö Redhawks har fyra raka säsonger bakom sig i SHL, efter sju säsonger i Hockeyallsvenskan. Redhawks hade sin bästa period i början av 1990-talet när klubben spelade femton raka säsonger i SHL och vann två SM-guld. Faktum är att skåningarna är hundraprocentiga i SM-finaler. Två gånger har de röda örnarna gått till final och båda gångerna har de vunnit. Andra SM-guldet togs i den berömda matchserien mot Modo när Peter Foppa Forsberg var skogstokig. Peter Pekka Lindmark, Peter Andersson, Mats Lusth, Jesper Mattsson, Daniel Rydmark och Patrik Sylvegård är profiler som spelat i Percy Nilssons lag.

Grundad: 1972
Hemmaarena: Malmö Arena
SM-guld: 2 st
Tränare: Joakim Fagervall

Spela på Malmö Redhawks.

Några framstående spelare

Emil Sylvegård

Född: 1993-03-02
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Emil Sylvegård är tillbaka i moderklubben Malmö Redhawks sedan sommaren 2018 efter en sju säsonger lång resa i andra klubbar. Den fysiske vänsterforwarden lämnade MIF som junior för att prova på spel i Kanada. Först med Drummondville Voltigeurs i QMJHL i östra Kanada, och en säsong i Regina Pats i WHL i västra Kanada. I Pats spelade Sylvegård bland annat med blivande Stanley Cup-mästaren Chandler Stephenson. Efter två säsonger i Kanada vände Sylvegård hem till Sverige och Hockeyallsvenskan. Efter en säsong med IK Oskarshamn, plockades hockeyspelaren upp av Luleå i SHL. Det blev två år i Luleå och två i Linköpings HC innan han vände hem till Malmö Redhawks. Emil Sylvegård bidrar med 15-20 poäng per säsong och är en jobbig spelare att möta. Har gjort 17 landskamper för Tre Kronor under de senaste två åren.

Adam Brodecki

Född: 1995-02-22
Land: Sverige
Position: Ytterforward
Klubbfattning: Höger
Draftad: Odraftad

Adam Brodecki gjorde säsongen 2019/20 comeback i Brynäs, men fick efter jul lämna Gästrikland och flytta till Skåne och Malmö. 25-åringen gör sin åttonde raka säsong i SHL, efter att ha fått debutera för Brynäs som tonåring 2013/14. Han lämnade klubben 2016 för Växjö Lakers och var bland annat med om att slå ut just Brynäs på vägen till SM-guld 2018. Efter guldet lämnade den hårt arbetande anfallaren för Linköping innan han vände tillbaka till Brynäs sensommaren 2019. Utöver SM-guldet har Brodecki vunnit TV-pucken och fått debutera för Tre Kronor. Kommer få en viktig roll i Malmö som har en tunnare trupp denna säsong.

Oliver Lauridsen

Född: 1989-03-24
Land: Danmark
Position: Back
Klubbfattning: Vänster  
Draftad: #196 av Philadelphia Flyers i NHL Entry Draft 2009  

Oliver Lauridsen är en gigantisk back, mäter 197 centimeter och väger 108 kilo, som jobbar stenhårt i varje byte. Dansken har gjort sig ett namn genom att spela resolut i egen zon samt att alltid sätta laget i första hand. Den Gentofte-födde 31-åringen gick hockeygymnasium i Linköping innan han valde att testa lyckan i de amerikanska juniorligorna. Föga förvånande var det Philadelphia som tingade den väldige backen i draften 2009. Lauridsen fick chansen i Flyers 2012/13, men hade svårt att hänga med i det höga tempot. Den danske landslagsspelaren kommer närmast från tre raka säsonger i Jokerit och kommer i Malmö spela ihop med sin bror Markus.

Markus Lauridsen  

Född: 1991-02-28  
Land: Danmark
Position: Back
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Markus Lauridsen gick precis som sin äldre bror på Linköpings hockeygymnasium innan han som 19-åring packade väskorna och flyttade till USA och Wisconsin för att spela collegehockey med Green Bay Gamblers. Det som skiljer brodern åt är att Markus utvecklat sitt spel med pucken på äldre dagar och dessutom svarat för en hel del poäng. I fjol svarade dansken för 30 pinnar med HV71 vilket räckte till en finfin åttondeplats i backarnas totala poängliga. Med tanke på att Malmö har tappat flera offensiva nyckelpjäser kan antagligen Markus Lauridsen räkna med att få mycket istid både i fem mot fem och powerplay.

Pathrik Westerholm

Född: 1992-01-06
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #180 av Vancouver Canucks i NHL Entry Draft

Pathrik Westerholm är tvillingbror till Ponthus Westerholm och tillsammans har de båda bröderna från Karlskrona haft framgångsrika ishockeykarriär. Pathrik och Ponthus har alltid spelat i samma klubb och ofta i samma kedja. Undantaget är att Pathrik fått chansen att representera Tre Kronor i tolv matcher mellan 2015 och 2017. Gymnasieutbildningen fick de båda i Malmö där de poängstarka åren avlöste varandra. Pathrik spelar oftast som center och är den som brukar sätta dit pucken på pass från brorsan. Efter att tidigare ha spelat för Brynäs och Frölunda (där det blev SM-guld)  blir Malmö Redhawks Pathriks tredje klubb i SHL. 

Malmö i slutspel 18/19

Ligaplacering: 6
Publiksnitt: 6 888
Powerplay-procent: 21,59%
Boxplay-procent: 73,89%
Poängkung: Konstantin Komarek (39 poäng)

Trots att Malmö Redhawks gått till semifinal i SM-slutspelet de två senaste åren, och blivit utslagna av de blivande mästarna båda gångerna, var förväntningarna låga på skåningarna inför säsongen. Så sjätteplatsen i grundserien var en liten överraskning. Malmö har levt mycket på en av SHL:s bästa målvakter de senaste säsongerna, Oscar Alsenfelt. Skåningarnas boxplay har varit ett av SHL:s sämsta under säsongen, men Alsenfelt har högst räddningsprocent av alla målvakter i spel fem mot fem. Lagkaptenen Fredrik Händemark har varit en nyckelspelare för Malmö. Han vann utvisningsligan i hela SHL, har varit en av ligans bästa tekare och slutade trea i interna poängligan. En intern poängliga som vanns av återvändande österrikaren Konstantin Komarek. Komarek gjorde, tillsammans med Frölundas Ryan Lasch, flest poäng av alla i SHL i powerplay. Kan Redhawks få ordning på SHL:s näst sämsta box play kan det bli ett roligt slutspel för de dubbla svenska mästarna. Om inte kan det ta slut fort för Malmö Redhawks.

Spela på samtliga matcher i SHL här.

Läs mer om lagen i SHL.

Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.