Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SM-slutspelet i ishockey har nått finalserien. Mer info om slutspelet i SHL nedan!

Här kan du spela på SHL

Läs mer om SHL-slutspelet i ishockey

Så funkar slutspelet

I SM-slutspelet deltar lag 1-10 från SHL. Lag 1-6 är klara för kvartsfinal. Lag 7-10 spelar åttondelsfinaler, play in, inför kvartsfinalerna. Sjuan möter tian och åttan möter nian i åttondelsfinalerna. Dessa spelas i bäst av tre matcher. Högst rankade lag i varje matchserie spelar borta-hemma-hemma.

 I kvartsfinalerna möter det bäst placerade laget i grundserien det sämst placerade laget från grundserien, och den principen gäller sedan resten av slutspelet. Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher där de bäst placerade lagen spelar hemma-hemma-borta-borta-hemma-borta-hemma, enligt den klassiska NHL-modellen. Det bäst placerade laget i grundserien får alltså alltid hemmamatchen om slutspelsserien skulle nå en sjunde och avgörande match.

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher, där det bäst placerade laget från grundserien möter det sämst placerade laget av de som är kvar och det bäst placerade laget spelar i semifinalen hemma-hemma-borta-borta-hemma.

Finalen spelas i bäst av sju matcher, enligt samma schema som i kvartsfinalerna. SM-slutspelet i hockey håller på som längst till femtonde maj, då en sjunde och avgörande finalmatch i så fall spelas.

 SM-slutspelet spelas enligt Play Off-metoden som innebär udda antalet matcher, där samtliga matcher ska avgöras genom Sudden Death, om de inte är avgjorda inom ordinarie speltid.

 Samtliga slutspelsmatcher sänds av C More och matcherna kan ses i C More-kanalerna, TV4 och kan streamas på cmore.se.

Så slutar slutspelet enligt oddssättarna

Åttondelsfinaler (Play in):

1. Frölunda - Djurgården

2. Färjestad - Malmö

Kvartsfinaler:

1. Växjö - Färjestad

2. Rögle - Frölunda

3. Leksand - Örebro

4. Skellefteå - Luleå

Semifinaler:

1. Växjö - Skellefteå

2. Rögle - Leksand

Final:

Växjö - Rögle 

Vinnare: 

Växjö Lakers

 

Här kan du spela på SHL-slutspelet 

Till spelschema SHL-slutspelet

Till startsidan för SHL