Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Så här spelar du Powerplay

Powerplay är spelet för hockeyälskaren! Under säsong finns en ny kupong att spela på nästan varje dag. För att vinna ska du lyckas pricka in 1, X eller 2 (hemmavinst, oavgjort eller bortavinst) i alla åtta matcherna. Vinsten är beroende av din insats, hur många som lyckats få alla rätt och hur många som spelat.

Lägga spel

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Brynäs-Färjestad är Brynäs hemmalag och Färjestad bortalag) Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv- eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla matcher, klicka på Betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Head-to-Head

Vissa omgångar förekommer Head-to-Head på Powerplay. Det innebär att du ska tippa vilken utav två spelare som gör flest mål i matchen.

Systemspel

Att spela systemspel på Powerplay är som att spela flera enkelrader i en kupong, men med ett visst antal hel- och halvgarderingar. 

Ta hjälp av PIX! (tidigare Xperten)

Om du vill ha extra hjälp kan du använda PIX!. Då får du ett färdigt spel till önskad insats framtaget utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. Om du vill ändra något av de val som PIX! har gjort är detta möjligt direkt i kupongen innan du lägger ditt spel. Var i det fallet bara uppmärksam på att om du ändrar antalet tecken påverkar det kostnaden för spelet.

Tipsinfo

Klicka på knappen "Tipsinfo" ovanför kupongen. Här hittar du exempelvis statistik, tabeller samt aktuell lag- och matchinformation. Du bockar för den info du vill ha i samband med matcherna på kupongen.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Regler vid lottning

Lottningen på Powerplay går till så att de tre utfallen för varje match (1, X, 2) ges ett antal ”enheter”, totalt 16 utifrån Svenska Spels startodds för respektive match

Låt säga att en match har startodds: 1,66 (1:a) – 4,25 (X) – 5,15 (2:a) vilket ger fördelningen:

1:a får enhet 1 – 9 
X får enhet 10 – 13 
2:a får enhet 14 – 16

Direkt efter spelstopp drar en slumptalsgenerator ett nummer från 1 till 16 där varje nummer har lika stor sannolikhet att dras. I exemplet ovan är det alltså 9/16 chans att matchen lottas till en 1:a, 4/16 chans att lottningen blir ett X och 3/16 till en 2:a.

Processen sker helautomatiskt i spelsystemet omedelbart efter spelstopp. Alla matcher lottas för att ett resultat ska finnas till hands om matchen inte kan spelas på ordinarie sätt. Processen och slumptalsgeneratorn är testade och certifierade enligt Spelinspektionens föreskrifter av ett internationellt ackrediterat testlaboratorium.

Redovisning av lottade matcher:
För en inställd match, som är bekräftad att den inte kommer att spelas inom tipsomgången, offentliggör vi det lottade resultatet ca 45 minuter efter omgångens spelstopp. Däremot tar det längre tid att offentliggöra det lottade resultatet för en uppskjuten/inställd/avbruten match som saknar information om nytt speldatum eller att det fortfarande inte är känt att den inte kan komma att spelas inom tipsomgången.

Om tre eller fler matcher på Powerplay blir inställda och lottas så kommer hela omgången att återbetalas.

Vinstplan

Återbetalningen är 72,5 %, varav 2,5 % avsätts till rullpottsfond. Powerplay har en vinstgrupp: åtta (8) rätt.

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Lycka till!