Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Tennis på Svenska Spel

Tennis har anor hela vägen bak till 1100-talet där den franska societeten spelade en liknande form av sport där man slog en boll över ett nät med handflatan. Det var inte förrän på 1500-talet racketar började användas. Ordet tennis kommer från franskans tenez som betyder ungefär “ta emot”, vilket servaren ropade till sin motståndare. De flesta reglerna sporten använder sig av skrevs ner 1924. Sedan dess har några få ändringar tillkommit såsom användandet av tiebreak och Hawk-Eye.

Det spelas en mängd olika ATP-turneringar varje år som alla är en del av ett rankingsystem som till slut utser en världsetta. De fyra mest prestigefyllda turneringarna är Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Dessa fyra turneringar kallas vardera för en Grand Slam.

Under åren har vi fått fram flera stora svenska tennisspelare. Inte minst Björn Borg som blivit utsedd till Sveriges störste idrottsman genom tiderna alla kategorier. Internationellt sett är Roger Federer, som fortfarande är aktiv, den mest framgångsrike spelaren i historien.

Sammanlagt finns det cirka 18 miljoner registrerade tennisspelare i världen och drygt 110 000 i Sverige.

Spela på tennis (ATP, WTA, Challenger, Grand Slams, med mera) från hela världen på Oddset

Till Sporthubben